Tgrt Haber

Sony'den tepki çeken 'PlayStation' kararı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
05 Aralık 2023 10:55 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 17:31
Sony'den tepki çeken 'PlayStation' kararı

Sosyal medya, birçok kullanıcının PlayStation Network hesabının sebepsiz yere kapatıldığını söylediği iddialarla çalkalanıyor. Konuya dair Sony'den bir güncelleme bekleniyor.

Teknoloji devi Sony​, PlayStation sahiplerinin hesaplarını gerekçe göstermeksizin ve aniden kapatmaya başladı. Olay sosyal medya sitelerinde adeta infial uyandırırken, şirketten konuyla ilgili resmi bir açıklama bekleniyor.

PlayStation Network kullanıcıları, pazartesi günü itibarıyla hesaplarının aniden ve kalıcı olarak askıya alındığını belirtiyorlar. Kullanıcılara gönderilen mesajda, hesapların PlayStation Network Hizmet Şartları ve Kullanıcı Sözleşmesi ihlalleri nedeniyle kalıcı olarak askıya alındığı ifade ediliyor.

PLAYSTATION NETWORK HESAPLARI SEBEPSİZ YERE KAPATILDI

Reddit ve çeşitli sosyal medya platformları, bu durumu yaşayan birçok kullanıcının sıkıntılarını ve tepkilerini paylaşan bir dizi mesajla dolu. Ayrıca, oyun forumu ResetEra ve Verge okuyucularının ilettiği bilgilere göre, hesaplarına erişimi kesilen birçok kişi, dijital PlayStation oyunlarına harcadıkları paralar nedeniyle endişeli.

https://twitter.com/michaeldhaliwal/status/1731797237972218316

Sony şu ana kadar sorunları resmi olarak kabul etmiş değil. Şirketin "önemli duyurular" başlıklı PlayStation destek sayfasında herhangi bir bilgi bulunmazken, sosyal medya hesapları üzerinden de bir açıklama yapılmış değil. Verilen bilgilere göre, sorunun ne kadar yaygın olduğu da belirsizliğini koruyor.

Birçok kullanıcı, PlayStation Network hesaplarına erişimlerinde herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtirken, bazıları dijital oyunlarını kaybettikleri ve bu durumdan etkilendiklerini söylüyorlar.

Şirketin konuya dair resmi bir açıklama yapmaması, kullanıcıların endişelerini daha da artırırken, PlayStation Network kullanıcıları yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve sorunun giderilmesini beklediklerini vurguluyorlar.

PLAYSTATION 5​ İÇİN GTA 6​ KESİNLEŞTİ

Bu arada Rockstar Games, GTA 6'yı 2025 yılında PlayStation 5 ve Xbox Series X/S platformlarında yayınlayacağını resmi olarak açıkladı. Bugün yayınlanan GTA 6 fragmanı, oyunun kullanıcıları Vice City şehrine geri götüreceğini ve GTA tarihinde ilk kez bir kadın ana karaktere yer verileceğini de doğruluyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...