Tgrt Haber

SpaceX, 47 Starlink uydusunu daha Falcon 9 ile uzaya fırlattı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: space.com
23 Haziran 2023 11:58 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 12:00
SpaceX, 47 Starlink uydusunu daha Falcon 9 ile uzaya fırlattı

Elon Musk’ın uzay alanında faaliyet gösteren SpaceX şirketi, son olarak 47 Starlink uydusunu daha uzaya fırlattı.

SpaceX​, sahip olduğu teknolojilerle artık uzayın hakimlerinden biri. Gerek roketler, gerekse SpaceX’in Starlink​ hizmeti, dünyanın en büyük projeleri arasında yer alıyor.

Dünyanın her yerine uzaydan internet sağlamayı amaçlayan Musk, bu kapsamda Starlink uydularını uzaya fırlatarak kapsamı alanını genişletiyor ve projesinde emin adımlarla ilerliyor. Binlerce uydusu ile uzaya hakim olan SpaceX, şimdi 47 Starlink’i daha yörüngeye fırlattı.

STARLİNK UZAYIN HAKİMİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Space.com’un haberine göre SpaceX şirketi, 22 Haziran Perşembe sabahı erken saatlerde Starlink internet uydularının büyük bir grubunu daha fırlattı ve geri dönen roketi denizdeki bir gemiye indirdi.

47 Starlink uydusunu uzaya her zamanki gibi yine Falcon 9 roketi götürdü. Planlamalı fırlatmanın ardından 8 dakika 45 saniye sonra yeniden Dünya’ya döndü ve Pasifik Okyanus’una indirildi.

Elon Musk’ın şirketi gelecekte geniş bant mega-yıldız kümesini gelecekte daha da artıracak. Bu bağlamda SpaceX, 12.000 Starlink uydusunu dağıtmak için izne sahip ve şirket, bunun üzerine 30.000 daha fazla uzay​ aracı fırlatmak için onay başvurusunda bulundu.

Kaynak: space.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...