Tgrt Haber

SpaceX duyurdu: Starlink V2 uyduları ile uzay interneti mobile geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: SpaceX
26 Ağustos 2022 09:38 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 09:39
SpaceX duyurdu: Starlink V2 uyduları ile uzay interneti mobile geliyor

Bir süredir uzaydan eve internet sağlayan Starlink, V2 uydularıyla bu kez mobile de internet sunacak. Yapılan yeni anlaşma, Elon Musk tarafından duyuruldu.

Elon Musk’ın uzay internet projesi Starlink’te üst üste gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda yörüngede yüzlerce uydu bulunurken, söz konusu hizmetin bu kez de mobil için geleceği duyuruldu.

Uzaydan yüksek hızlı internet sunabilen Starlink’i şimdi gündeme getiren ise T-Mobile ve SpaceX CEO’ları tarafından yapılan ortak etkinlik ve etkinlikte gelen önemli duyurular oldu.

STARLINK​, MOBİLE GELİYOR

T-Mobile’den Mike Sievert ve SpaceX CEO’su ElonMusk, düzenlenen etkinlikte “uydudan hücresele” altyapısı ile ses getirdi. Yapılan açıklamaya göre SpaceX’in önümüzdeki yıl alçak dünya yörüngesine atılacak “Starlink V2” olarak geçen ikinci jenerasyon uyduları, taşıdıkları özel donanımlar ile dünya çapındaki ölü bölgeleri ortadan kaldırarak doğrudan akıllı telefonlara uydu internet sunacak.

SpaceX duyurdu: Starlink V2 uyduları ile uzay interneti mobile geliyor

Bahsi geçen altyapı, ABD içerisinde T-Mobile’ın 5G ağıyla birleştirilecek ve bu sayede ülkedeki hemen her yer kapsama alanı haline getirilecek. Yeni sistem ilk aşamada çok hızlı olmayacak. Musk’ın açıklamasına göre bağlantı 2-4 Mbps arasında hız sağlayacak. Bu da, genellikle acil durumlar, yani SMS ve aramalar için fayda sağlayacak.

Baz istasyonlarının olmadığı ya da çekmediği bölgelerdeki acil durum iletişim ihtiyaçları için harika görünen sistem, baz istasyonu gibi görev yapacak yeni uydular ile yeni nesil tüm akıllı telefonları sürece dahil edecek. Yani bu sistem için yeni telefonlara ihtiyaç olmayacak.

Kaynak: SpaceX

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...