Tgrt Haber

SpaceX, uzay internet hizmeti Starlink'i okul servislerine getiriyor

26 Eylül 2022 11:23 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 11:24
SpaceX, uzay internet hizmeti Starlink'i okul servislerine getiriyor

Elon Musk'ın sözde zor koşullarda internet hizmeti sunan Starlink interneti, önümüzdeki günlerde okul servislerine de gelecek.

Elon Musk​'ın uzay alanında faaliyetlerini yürüten SpaceX şirketi, son yıllarda geliştirdiği Starlink​ internet hizmetini tüm dünyaya hızla yayıyor. 4.000'e yakın uyduyu yörüngeye gönderen şirket, son olarak internet kesintisi yaşanan İran'da da hizmeti aktif etti.

SpaceX, asıl amacı zor koşullarda internet sağlayan Starlink hizmetini şimdi daha fazla kullanım alanına açmaya hazırlanıyor. ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu'na sunulan yeni bir başvuru, Starlink'in okul servislerine geleceğini gösteriyor.

STARLIN OKUL SERVİSLERİNE GELİYOR

FCC'ye yapılan başvuruya göre Starlink,bir saatten fazla yolculuk yapan okul servisleri için de önümüzdeki günlerde internet hizmeti sağlayacak. Bu sayede evde internet kaynakları olmayan çocuklar için de yararlı bir projeye imza atılacak.

SpaceX, uzay internet hizmeti Starlink'i okul servislerine getiriyor

Söz konusu belgeye göre SpaceX, Starlink uydu​ ağ hizmetini okul servislerinde; Wi-Fi bağlantısıyla sunabilmek için gerekli hazırlıkları yapıyor. Ancak ana bağlantının otobüslere hangi şekilde yerleştirileceği bilgisi ise şu an açıklanmadı. Muhtemelen şirket, okul servislerinin üzerine yerleştireceği uydu antenleri ile uzay interentini öğrencilere getirecek.

Kaynak: fcc

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...