Tgrt Haber

SpaceX uzaya göz koydu: 15 Starlink uydusu daha fırlattı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Temmuz 2023 11:17 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 11:40

Elon Musk'ın sahibi olduğu Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Falcon-9 roketiyle 15 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk​'ın sahibi olduğu ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX​, uzaya Starlink​ uydularını göndermeye devam ediyor.

Falcon-9 roketi ile geçtiğimiz hafta 54 adet uyduyu yörüngeye gönderen SpaceX, uzaya 15 Starlink uydusu daha gönderdi. 

42 BİN UYDU DAHA GÖNDERMEK İSTİYORLAR

Alçak yörüngede hizmet veren ve bu sayede gecikme süresini diğer uydulara göre çok daha düşük seviyelerde tutmayı başaran Starlink, belirlenmiş yer alıcı-vericileriyle iletişim kuran, uydu sayısını 4.000'in üzerine çıkarttı. Şirket kısa vadedeki hedefinin toplamda, yaklaşık 12.000 uydunun konuşlandırılması ve daha sonra 42.000'e genişletilmesi olarak açıkladı.

TÜRKİYE'DE HİZMET VERECEK Mİ?

Türkiye'de şu anda test aşamasında olan Starlink'in Gebze-Bilişim Vadisi'nde bir alıcı merkezi bulunuyor. Buradan gerçekleştirilen testler sonrasında SpaceX'in alçak yörünge uyduları ile sağladığı internet erişiminin 2024 yılında Türkiye'de hizmete gireceği açıklandı.

Derleme: Baran Aksoy- Tgrthaber.com.tr

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...