Tgrt Haber

SpaceX'ten, Starlink kullanıcı rekoru: İşte rakamlar!

20 Aralık 2022 10:18 - Güncelleme : 20 Aralık 2022 10:19
SpaceX'ten, Starlink kullanıcı rekoru: İşte rakamlar!

Elon Musk'ın SpaceX şirketi tarafından geliştirilen Starlink, kullanıcı sayısında rekora gitti. İşte açıklanan rakamlar...

Elon Musk​'ın uzay alanında faaliyet gösteren şirketi SpaceX​, hem roketleriyle hem de Starlink​ internet hizmetiyle önemli aşama kaydetti.

Asıl amacı kapsama alanı dışındaki yerler için uzaydan internet projesi olan Starlink, günümüzde dünyanın pek çok yerinde kullanılıyor. Öyle ki SpaceX, gemi ve otobüsler için de Starlink hizmeti sağlamak için yeni FCC'den resmi onay aldı.

KULLANICI SAYISI 1 MİLYONU GEÇTİ

Son dönemde uzaya sık sık uydu fırlatan SpaceX, Starlink kullanıcı sayısında da rekor kırıldığını duyurdu.

https://twitter.com/SpaceX/status/1604872936976154624

SpaceX'in Twitter üzerinden yapılan yeni paylaşımına göre Starlink uydularının abone sayısı 1 milyonu geçti. Uzaydan yüksek hızlı internet sunabilen Starlink uyduları, Türkiye'de hizmet vermese de toplamda 32 ülkede aktif hizmet sunuyor.

STARLİNK İÇİN TÜRKİYE DE LİSTEDE

2022 ortasında Türkiye için de geleceği söylenen Starlink, ne yazık ki yıl sonuna yaklaşırken de devreye alınmadı. Ancak SpaceX'in Türkiye'de 2023'ün ilk çeyreğinde hizmet vermesi bekleniyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...