Tgrt Haber

Spotify, podcast'lerdeki zararlı içeriği tespit etmek için yeni bir şirketi bünyesine kattı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: gizmochina
06 Ekim 2022 10:04 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 10:05
Spotify, podcast'lerdeki zararlı içeriği tespit etmek için yeni bir şirketi bünyesine kattı

Müzik ve podcast denilince ilk akla gelen şirketlerden Spotify, zararlı içerikleri tespit edebilmek için Dublin merkezli bir şirketi satın aldı.

Müzik ve podcast​ hizmeti sunan Spotify, platformdaki  deneyimi iyileştirmek ve geliştirmek için önemli adımlar atıyor. Özellikle son zamanda Türkiye'deki hakaret içerikli playlistler ile gündeme gelen şirket, bu kapsamda önemli bir adım attı.

Gizmochina'ın aktardığına göre Spotify, podcast'ler için içerik denetleme hizmeti sunan Kinzen isimli şirketi satın aldı. Dublin merkezli şirketle uzun dönemdir ortak çalışan Spotify, daha iyi işlere imza atabilmek için bu satın alımı gerçekleştirdi.

SPOTIFY, KINZEN'I SATIN ALDI

2020'den bu yana ortak çalışan Spotify ve Kinzen, yapılan görüşme sonucunda birleşti. Spotify, zararlı içerikleri tespit etmek için satın aldığı Kinzen ile podcast'lere verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu.

Spotify, podcast'lerdeki zararlı içeriği tespit etmek için yeni bir şirketi bünyesine kattı

Spotify'nin satın aldığı Kinzen, 2017 yılında Áine Kerr, Mark Little ve Paul Watson tarafından halka açık konuşmaları tehlikeli yanlış bilgilerden ve zararlı içerikten korumaya odaklanma misyonuyla kuruldu. 2020'de Spotify ile çalışan şirket, bundan sonra müzik ve podcast devinin bünyesi altında faaliyetlerini sürdürecek.

Kötü söylem, yanlış bilgilendirme, nefret dolu içerik, şiddet vb. gibi yanlış bilgilerin önüne geçilmesinde Kinzen'in önemli rolü olacak. 

Kaynak: gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...