Tgrt Haber

Spotify'dan Storytel'e rakip: Sesli kitapları erişime açtı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: PhoneArena
04 Ekim 2023 10:46 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 10:47
Spotify'dan Storytel'e rakip: Sesli kitapları erişime açtı

Dijital müzik platformu Spotify, şarkı ve podcast parçalarına ek olarak 'sesli kitap' da sunmaya başladı. Şimdiye kadar ücretli olan bu özellik, Premium abonelerine bedava oldu. Ancak aylık bir dinleme süresi sınırı bulunuyor.

Spotify​, Premium​ abonelerinin 150 binden fazla sesli kitaba erişim sağlayabilecekleri yeni özelliğini kullanıma sundu. Artık yalnızca müzik ve podcast dinlemekle kalmayıp, sevdiğiniz kitapları da sesli olarak dinleyebileceksiniz.

İsveç merkezli dijital müzik platformu, sesli kitapları ilk olarak geçtiğimiz yıl eklemişti. Ancak Premium abonelerine bile ücretsiz değildi. Yani ekstra para ödeyerek satın almaları gerekiyordu. Şirket bugün yaptığı duyuruyla bu zorunluluğu ortadan kaldırarak, sesli kitapları Premium'a kattığını açıkladı.

AYLIK 15 SAATLİK DİNLEME SÜRESİ

Bireysel Premium kullanıcıları ile Aile ve Duo planı aboneleri aylık 15 saatlik dinleme süresine sahip olacaklar. Spotify, Premium sesli kitaplara daha fazla erişim yolu üzerinde çalıştığını ve şu an için aylık sesli kitap tahsisatının yalnızca Aile ve Duo planlarındaki başlık sahiplerine verileceğini belirtiyor.

Spotify'ın sesli kitap kataloğu, dünya genelinde en çok satan kitapların yüzde 70'ini içeriyor. Ve büyük yayıncılardan (Hachette, HarperCollins Publishers, Macmillan, Penguin Random House, Simon & Schuster, RB Media) gelen başlıklar ile küresel bağımsız yazarlara ev sahipliği yapıyor.

Kullanıcılar, Spotify'ın arama motoru aracılığıyla istedikleri kitabı bulabilecekler. Ayrıca aylık 15 saatlik dinleme süresini aşanlar, 10 saatlik ek dinleme süresi satın alabilecekler. Ve sesli kitaplar çevrim dışı olarak kaydedilebilecek. Böylelikle internet bağlantısına sahip olmadığınız anlarda da dinleyebileceksiniz.

Yeni özellik bugünden itibaren Birleşik Krallık ve Avustralya'daki kullanıcıların erişimine açıldı. Yıl sonuna kadar diğer ülkelerde de kullanıma sunulması bekleniyor.

Kaynak: PhoneArena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...