Tgrt Haber

Spotify’den dikkat çeken değişiklik: Sevilen özellik ücretli oluyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 09:52 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 09:54
Spotify’den dikkat çeken değişiklik: Sevilen özellik ücretli oluyor

Müzik akış uygulaması Spotify için yeni bir değişiklik gündemde. Kullanıcılar sevilen özelliği yalnızca Premium aboneliklerde kullanabilecek.

YouTube Music​ ile rekabet eden Spotify​, uygulama bazında yeni bir değişikliğe hazırlanıyor.

Spotify, müzik dinleme platformu olarak dünyanın en popüler servislerinden biri. Ancak Spotify’ın sunduğu hizmetler sadece müzikle sınırlı değil. Şirket, kullanıcılarına şarkı sözleri, podcastler, çalma listeleri ve daha birçok özellik sunuyor. Ama bu özelliklerin hepsi ücretsiz kullanıcılar için geçerli değil.

Spotify, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruyla şarkı sözleri özelliğini Premium​ abonelerine özel hale getireceğini açıkladı. Söz konusu özellik sayesinde kullanıcılar, dinledikleri şarkının sözlerini ekranda görüntüleyebiliyor ve şarkıyla eş zamanlı olarak takip edebiliyorlardı. Ancak artık bu özellikten yararlanmak için Spotify Premium abonesi olmak gerekecek.

ŞARKI SÖZÜNÜ GÖRMEK İÇİN PARA ÖDEMEK GEREKECEK

Shiftdelete’in haberine göre, son zaman bazı Spotify kullanıcıları şarkı sözlerine erişim sağlayamadığını belirtti.

Öyle ki bunun yerine “Spotify Premium’da şarkı sözlerinin keyfini çıkarın” yazan bir bildirim balonu ve kaydolma bağlantısıyla karşılandılar. Spotify, uygulama içi şarkı sözlerini bir ödeme engelinin arkasına koymanın rutin testlerinin sadece bir parçası olduğunu açıkladı.

Spotify’den dikkat çeken değişiklik: Sevilen özellik ücretli oluyor

Spotify’ın bu kararının arkasında yatan sebep, muhtemelen maliyetlerle ilgili. Spotify, şarkı sözleri özelliği için Genius ve Musixmatch gibi servislerle iş birliği yapıyor. Bu servisler, Spotify’a şarkı sözleri sağlamak için belirli bir ücret talep ediyor. Spotify ise bu maliyeti karşılamak için reklam gelirleri veya abonelik ücretleriyle elde ettiği geliri kullanıyor.

Ancak Spotify’ın gelir modeli pek de verimli değil. Şirket, her ay milyonlarca dolar zarar ediyor ve bu zararı kapatmak için sürekli yeni yatırımlar arıyor. Bu nedenle Spotify, maliyetleri azaltmak ve gelirleri artırmak için bazı özellikleri Premium abonelerine özel yapmayı tercih ediyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...