Tgrt Haber

Spotify'ın güncel abone sayısı belli oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 16:16 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 16:16
Spotify'ın güncel abone sayısı belli oldu

Müzik ve podcast ile milyonlarca kullanıcıya hizmet veren Spotify'ın, güncel abone sayısı açıklandı.

Çevrimiçi müzik pazarının önde gelen ismi konumunda kalmayı sürdüren Spotify​, kısa süre önce güncel abone​ sayılarını açıkladı. Bu açıklama, Türkiye​'deki abonelik ücretlerine zam gelmesinin ardından duyuruldu.

Spotify, bugün yapılan resmi açıklamaya göre şu an 602 milyon aktif kullanıcıya sahip. Bunun içinde hem ücretsiz hem de ücretli premium aboneler yer alıyor, daha önemli olan premium kullanıcılar ise 236 milyona kadar ulaşmış durumda.

602 MİLYON AKTİF KULLANICI​ VAR

Spotify daha önce Türkiye'deki fiyat artışıyla gündeme gelmişti. Bireysel abonelik paketi aylık 39,99 TL'den 59,99 TL'ye yükseltilmişti. Duo paketi için önceki fiyat 54,99 TL iken, şimdi 79,99 TL ödenmesi gerekiyor. Aile paketi de aylık 64,99 TL'den 99,99 TL'ye çıkarılmıştı. Öğrenci paketi ise 21,99 TL’den 32,99 TL‘ye ulaşmış durumda.

Şirket daha önce de bir işten çıkarma haberine konu olmuştu. CEO Daniel Ek'in yaptığı açıklamaya göre, şirket işgücünün yüzde 17'sini işten çıkarmaya karar verdi. Belirli bir şekilde açıklanmayan "yaklaşmakta olan zorluklar" nedeniyle küçülmek zorunda kaldıklarını söyleyen firma, daha önce de benzer bir durum yaşamıştı. "Son gelir raporumuzun olumlu sonuçlarına rağmen, bu kadar büyük bir küçülme herkesi şaşırtabilir, bunun farkındayım" diyen Ek, şöyle devam etti:

“2024 ve 2025 yılları boyunca daha küçük çıkarmalar yapmayı düşünmüştük. Ancak, finansal hedeflerimiz ile mevcut operasyonel maliyetlerimiz arasındaki uçurumu göz önünde bulundurarak, hedeflerimize ulaşmak için en iyi seçeneğin bu olduğuna karar verdim. Bunun şirketimiz için doğru bir adım olduğuna inanmakla birlikte, ekibimiz için inanılmaz derecede acı verici olacağının da farkındayım.” 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...