Tgrt Haber

'Squid Games' reality şov yarışmacıları, yaralandıkları için Netflix'e dava açtı: The Challenge sözcüsünden cevap gecikmedi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Forbes
24 Kasım 2023 15:26 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 15:31
'Squid Games' reality şov yarışmacıları, yaralandıkları için Netflix'e dava açtı:  The Challenge sözcüsünden cevap gecikmedi

Netflix, Squid Game dizisinden uyarlanan 'Squid Games' reality şovunu kısa süre önce yayınladı. Gerçek bir yarışma olan "The Squid Game: The Challenge'' oyuncuları, yaralandıkları için Netflix'e dava açtı.

Netflix​'in izleme rekorları kıran 'Squid Games' dizisinin gerçek hayatta yarışması yapıldı. "The Squid Game: The Challenge" adlandırılan reality şovda onlarca yarışmacı​ zorlu oyunlarda mücadele etti.

Tıpkı dizide olduğu gibi reality şov da yayınlanır yayınlanmaz Netflix'in üst sıralarında yer almayı başardı. Şu ana kadar 5 bölümü yayınlanan reality şov dünyanın dört bir yanında milyonlarca izlemeye ulaştı. Ancak arka planda ilginç bir durum var. "The Squid Game: The Challenge" yarışmacıları, yaralandıkları için Netflix'e dava açtı.

YARALANAN YARIŞMACILAR NETFLİX'E DAVA AÇTI

Bir İngiliz kişisel yaralanma hukuku firması olan ExpressSolicitors, adı açıklanmayan iki yarışmacıyı temsil ediyor. Firma, İngiltere'de soğuk hava koşullarına rağmen yapılan çekimler sırasında yarışmacıların hipotermi ve sinir hasarı yaşadıklarını iddia ediyor.

Basın açıklaması yapan hukuk firması, Netflix'in The Squid Game: the Challenge adlı programının ortak yapımcısı Studio Lambert'e talep mektupları gönderdiğini belirtti.

İddiaya göre yarışmacılar, oyuncak bebeğin dikkatinden kaçınmaları gereken "Stop Red, Go Green" adlı oyunun çekimlerinde yaralandı. Yarışmaya katılan yüzlerce oyuncuya pek çok kez tıbbi müdehale edildiği de aktarılan bilgiler arasında.

'Squid Games' reality şov yarışmacıları, yaralandıkları için Netflix'e dava açtı:  The Challenge sözcüsünden cevap gecikmedi

Öte yandan hukuk bürosu oyuncuların yarışmaya uygun kalabilmesi için,  çekimler sırasında uzun süre hareketsiz kalmak zorunda kalarak sağlıklarını riske attıklarını da iddia ediyor.

Ortaya atılan iddialara ilişkin The Squid Game: The Challenge sözcüsü,  "The Squid Game​ yarışmacıları tarafından herhangi bir dava açılmamıştır. Yarışmacılarımızın sağlığını çok ciddiye alıyoruz." cevabını verdi.

Kaynak: Forbes

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...