Tgrt Haber

Starfield hızlı başladı: Şimdiden 1 milyon anlık oyuncuyu geçti

07 Eylül 2023 13:00 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 13:00
Starfield hızlı başladı: Şimdiden 1 milyon anlık oyuncuyu geçti

Bethesda'nın uzay temalı Starfield oyunu resmi lansmanının ardından büyük ilgi gördü. Xbox, oyunun tüm platformlarda 1 milyon anlık oyuncu sayısını geçtiğini duyurdu.

Son yılların en çok beklenen oyunlarından Starfield, 6 Eylül'de tüm platformlarda erişime açıldı. İlk incelemelere göre, uçsuz bucaksız bir açık dünya deneyimine ev sahipliği yapan uzay temalı oyun, şimdiden kritik bir eşiği aştı.

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer​, Starfield'in tüm platformlarda 1 milyon eş zamanlı oyuncu​ sayısını aştığını açıkladı. Sosyal medya platformu X'teki paylaşımında bu büyük dönüm noktasına ulaşmalarına yardımcı olan tüm oyunculara ve Bethesda​'ya teşekkürlerini ilettiğinin altını çizdi.

https://twitter.com/XboxP3/status/1699621881421471889

ERKEN ERİŞİMDE DE BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ

Starfield, 6 Eylül'deki lansmanından önce erken erişim aşamasında dahi büyük ilgi görmüştü. Yapılan araştırmalara göre iki milyondan fazla kullanıcının oyunun erken erişim sürümünü satın aldığı iddia edildi.

Bethesda, Starfield'in erken erişim versiyonunda yaşanan bazı sıkıntıları ise kısa sürede düzeltti. Şu anda dijital oyun satın alma platformu Steam'de 22 bin 328 inceleme arasından "Çok Olumlu" değerlendirmesi aldığı görülüyor.

TÜRKÇE YAMASI DA ÇIKTI

Türkiye'deki oyuncu topluluğu Starfield'a Türkçe desteği eklenmesi için dijital imza kampanyası başlatmıştı ancak Bethesda veya Microsoft, bu çağrılara olumlu ya da olumsuz yanıt vermemişti.

Yine de bu durum oyunun Türkçeleştirilmesine engel olamadı. Bir grup gönüllü tarafından makine çevirisi ile hazırlanan Starfield Türkçe yama dosyası geçtiğimiz günlerde milyonlarca oyuncunun erişimine sunuldu.

Şu anda Steam'de Starfield'ın standart sürümü 900 TL, Digital Premium Edition ise 1.299,00 TL'lik fiyatıyle satılıyor. Oyun Xbox Game Pass aboneleri için ücretsiz bir şekilde oynanabiliyor.

Kaynak: IGN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...