Tgrt Haber

Steam oyunlarda taban fiyat dönemini başlattı

17 Ağustos 2023 10:38 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 10:38
Steam oyunlarda taban fiyat dönemini başlattı

Steam, platformundaki oyunları ve DLC'leri için minimum fiyat uygulamasını hayata geçirdi. Artık bir oyun belirli bir fiyatın altında ise satıştan kaldırılacak.

Valve​, Steam​ platformunda taban fiyat uygulamasını faaliyete soktu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bir oyunun indirimsiz fiyatının minimum 0,99 dolar, indirimli fiyatının ise minimum 0,49 dolar olması gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Yapılan bu değişiklikle birlikte uygun fiyatlı oyunları satın almak artık çok zorlaşacak. Zaten dolar kurunun da etkisiyle platformdaki AAA kalitedeki yapımlar başta olmak üzere bütün oyunlara ve DLC'lere yüzde 100'ü aşkın zam gelmekteydi. Yeni dönemde taban fiyat kuralına uymayan oyunlar satıştan kaldırılacak.

Şirket yeni uygulamayı şimdiden devreye aldı ve düşük fiyat etiketine sahip bazı oyunları satıştan kaldırdı. Değişiklikten etkilenen şirketlerden bir tanesi de, Stratera Games Kurucusu Dora Özsoy oldu. Özsoy, "Meow Express" ve "Viral Firar" isimli oyunlarının Türkiye'den satın alıma kapatıldığını açıkladı.

https://twitter.com/DoraOzsoy/status/1691726718141173932

DOLAR KURUNU HENÜZ GÜNCELLEMEDİ

Steam'in taban fiyatı uygulaması, Türkiye'de 0,49 dolar için 5,50 TL, 0,99 dolar için de 11 TL şeklinde yansıyacak. Haberin yazıldığı tarihteki dolar/TL kuru ise yaklaşık olarak 27,10 TL şeklinde. Fakat Steam'in belirlediği fiyatların, güncel kurun altında kalma sebebi, platformun önerilen dolar kurunu henüz güncellememesinden kaynaklanıyor.

Ancak şirket kurda değişiklik yaptığı takdirde oyunlar için belirlenen alt sınır da doğru orantılı bir şekilde artacaktır. Örneğin Valve dolar kurunu ani bir kararla 20 TL seviyesine çekerse, Steam'deki bir oyunun Türkiye'de satışa sunulabilmesi için indirimsiz en az 19,8 TL, indirimli ise en az 9,8 TL olması gerekebilir.

Kaynak: Steam

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Steam
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...