Tgrt Haber

Steam'den 'kalite' tırpanı: Onlarca oyun kaldırıldı

08 Temmuz 2023 11:14 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 11:17
Steam'den 'kalite' tırpanı: Onlarca oyun kaldırıldı

Çevrimiçi oyun indirme platformu Steam, düşük çabayla geliştirilen ve büyük yayıncıların isimlerini taklit eden onlarca "kalitesiz" oyunu çöplüğüne attı.

Steam​, son ban dalgasıyla düşük kaliteli bir dizi oyunu kaldırdı. Bu oyunlar genellikle az çaba harcanarak geliştirilen ve popüler yayıncıların isimlerini taklit etme amacı güden oyunlardı. Toplamda 90 oyun​ kaldırıldı ve aralarında 3D Pacman, Zombie Defense TD ve Play Football gibi isimler bulunuyor.

Bu hamle, Steam'in "kalitesizlik" sorunlarıyla başa çıkmak için attığı adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Platformun açık politikası, zaman içinde birçok düşük kaliteli ve hazır materyallerle üretilmiş oyunun ortaya çıkmasına neden oldu. Bu durum, hem geliştiricilerin hem de oyuncuların doğru oyunlara ulaşmasını zorlaştırıyordu.

Steam bu temizlik operasyonuyla, özellikle popüler markaların adlarını kullanarak dikkatsiz oyunculardan hızlıca para kazanmaya çalışan oyunların önüne geçmeye çalışıyor. Ancak, platformun hala çok sayıda benzer oyun barındırdığı ve "kalitesiz oyun" sorununun devam ettiği de belirtiliyor.

GELİŞTİRİCİLERİ DE YASAKLANDI

Steam, oyunları kaldırmanın yanı sıra geliştiricilerinin hesaplarını da kalıcı olarak yasakladı. Fakat bu ban dalgasıyla alakalı Steam veya Valve​'dan resmi bir açıklama gelmedi. Kaldırılan oyunları, Steam'deki olayların gerçek zamanlı kaydını tutan SteamDB sitesi ortaya çıkardı.

Özellikle, bazı oyunların resmi lisanslara sahip olmadığı ve büyük oyun firmalarının izni olmaksızın isimlerini kullanmış olduğu da paylaşılan bilgiler arasında. Örneğin, 3D Pacman'in Bandai Namco'nun resmi bir oyunu olmadığı ve Flappy Bird'ün Steam'de bulunmasının yaratıcısı Dong Nguyen için bile bir sürpriz olduğu belirtiliyor.

TEMİZLİK DEVAM EDECEK

Valve'ın Steam platformunu daha kaliteli ve belli bir emek harcanarak üretilmiş oyunlara odaklamak istediği, aksine ise izin vermeyeceği açık. Şimdilik 90 oyun kaldırılmış olsa da, Steam'deki shovelware (kalitesiz oyun) miktarının önemli ölçüde azalmadığı düşünülüyor. Bu kapsamda temizliğin önümüzdeki süreçte de devam edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: PCGamer, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: PCGamer
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Steamer 9 Temmuz 2023 18:18

Güzel.

Sonraki Haber Yükleniyor...