Tgrt Haber

Steam'den sonra yürek dayanmaz: Xbox ve Game Pass için zam yolda

27 Ekim 2022 10:04 - Güncelleme : 27 Ekim 2022 10:06
Steam'den sonra yürek dayanmaz: Xbox ve Game Pass için zam yolda

Dijital platformlara üst üste gelen zamlara yakında bir yenisi daha ekleniyor. Dünyaca ünlü oyun platformu Steam'in dolar kurunu yükseltmesinin ardından, bir zam da Xbox ve Game Pass için görüldü.

Dünyanın birçok yerinde dijital platformlara gelen yüksek fiyat artışları gündemde. Gerek Türkiye, gerek Avrupa'nın gündemine gelen bu konu, giderek can sıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde YouTube​'a gelen yüzde 100'lük zam​ kullanıcıları şaşkınlığa uğratırken, hemen akabinde oyun platformu Steam​'in dolar kurunu 1.8'den 10'a çekmesi ise hayal kırıklığına uğratan bir başka zamdı.

Oyun platformlarının artan fiyatları, elbette oyunseverlerin de canını bir hayli sıkmış durumda. Ancak sadece Steam'de yapılan artışı göz önünde bulundurmamakta fayda var. Zira Microsoft'ta abonelik ücretlerine zam yapmaya hazırlanıyor.

MICROSOFT, ZAM YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Microsoft'un oyun departmanı Microsoft Gaming'in CEO'su Phill Spencer, The Wall Street Journal tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Söz konusu etkinlikte gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Spencer, Xboxkonsolları, Microsoft'un ücretli abonelik paketi Xbox/PC Game Pass ve oyun fiyatlarına zam geleceğinin sinyallerini açık açık verdi. Ancak bu zam için birkaç ay daha zaman olduğunu belirtmekte fayda var.

Uzun vadede sabit fiyatla kalınamayacağını vurgulayan Spencer'in tam açıklamaları şöyle:

"Bir noktada fiyatları yükseltmek zorunda kalacağımızı düşünüyorum. Ancak yeni yıl tatil sezonuna girerken fiyatları korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Oyun, konsol ve ücretli abonelik fiyatlarımızı hep sabit tuttuk. Bunu sonsuza kadar yapabileceğimizi sanmıyorum. Sanırım bir noktada bunu yapmak, bir şeylerin fiyatını yükseltmek zorunda kalacağız."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...