Tgrt Haber

Steam'in yeni efsanesi Black Myth: Wukong oyunu, kritik bir eşiği aştı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Venture Beat
24 Ağustos 2024 15:26 - Güncelleme : 24 Ağustos 2024 15:27
Steam'in yeni efsanesi Black Myth: Wukong oyunu, kritik bir eşiği aştı

Çıktığı günden beri oyun dünyasını adeta kasıp kavuran Black Myth: Wukong oyunu, Steam platformunda rekor kırdı. Çin mitolojisinden ilham alan aksiyon RPG, PS5 satışlarının artmasını sağlarken şimdi de önemli bir aşama daha kaydetti.

Çiçeği burnunda oyun Black Myth: Wukong, 20 Ağustos'ta çıkış yaptı ve şimdiden 10 milyon satışı geride bıraktı. Steam​'in en çok oynanan oyunları arasında bulunan ve Cyberpunk 2077, Palworld gibi rakiplerini geride bırakan oyun, kritik bir eşiği daha aştı.

Venture Beat sitesinin haberine göre Black Myth: Wukong, tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri olarak tarihe geçti. Bu tarihi başarısıyla oyun, Elden Ring ve Hogwarts Legacy'yi de geride bırakmış oldu.

BLACK MYTH: WUKONG, STEAM LİSTELERİNİ ALTÜST ETTİ

Bilgisayar oyunu satın alma platformu Steam'deki oyunlarla ilgili veriler paylaşan SteamDB'ye göre Black Myth: Wukong, Steam tarihinde en çok oynanan tek oyunculu oyun oldu. Ancak PUBG: Battlegrounds'u henüz geçebilmiş değil.

Steam'in yeni efsanesi Black Myth: Wukong oyunu, kritik bir eşiği aştı - 1. Resim

BLACK MYTH: WUKONG, PS5 SATIŞLARINI PATLATTI

Black Myth: Wukong'un yakalamış olduğu bu popülerlik, sadece geliştirici firma Game Science'a değil, Sony'ye de yaradı. Zira gelen bilgilere göre oyun Çin Halk Cumhuriyeti'nde PlayStation 5​ satışlarını artırdı. Pek çok kullanıcı, oyunu oynamak için PS5 satın aldı.

Bu arada Black Myth: Wukong şu anda konsol olarak sadece PlayStation 5'te mevcut. Xbox Series X/S​'te bulunmuyor. Çünkü Series S'in donanımı, bu kadar üst seviye grafikleri ve oynanış mekaniğini kaldırabilecek güçte değil. Game Science, oyunu Xbox'a getirmek için çalıştığını söylüyor.

BLACK MYTH: WUKONG PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum:

  • İşletim sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 580 8GB
  • Depolama: 130 GB SSD

Önerilen:

  • İşletim sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i7-9700 / AMD Ryzen 5 5500
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 2060 / AMD Radeon RX 5700 XT / INTEL Arc A750
  • Depolama: 130 GB SSD

Kaynak: Venture Beat
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...