Tgrt Haber

Subway Surfers ile piyasaya damga vurmuştu: Efsanevi oyunun geliştiricisi Kiloo Games'ten kötü haber!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
16 Haziran 2023 16:57 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 16:59
Subway Surfers ile piyasaya damga vurmuştu: Efsanevi oyunun geliştiricisi Kiloo Games'ten kötü haber!

Bir zamanlara damga vuran klasik oyunlardan Subwey Surfers’in geliştiricisi Kiloo Games, işten çıkarmalara başlayacağını ve kapanacaklarını duyurdu.

Akıllı telefonların popüler olduğu zamanlar yükselişe geçen oyunlardan biri ‘Subway Surfers’ti. Kiloo Games tarafından geliştirilen bu oyun uzun zaman zirvede yer almayı başardı. Ancak oyunun geliştiricisinden kötü haber geldi.

Bugün Kiloo, şirketin Temmuz ayına kadar tüm iş gücünü işten çıkaracağını ve dağılacağını duyurdu . Kiloo'nun tasarım direktörü Thomas Frolic de LinkedIn'de stüdyodaki 100'den fazla çalışanın "sözleşmelerinin ay sonundan önce feshedileceğine dair bir uyarı aldığını" belirtti.

KİLOO GAMES KAPANIYOR      

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Thomas Frolich, "Yol boyunca hem şirket içinde hem de diğer stüdyolarda birçok harika insanla tanıştım ve onlara çok minnettarım," derken,  aynı zamanda, tüm çalışanlara da teşekkür etmek istiyorum. oyunumuzu seven oyuncular ve bana öğrenme ve büyüme fırsatları sağladığı için Kiloo'ya teşekkür ederim." İfadelerini kullandı.

Aslında "Subway Surfers"ın ortak geliştiricilerinden biri olan Kiloo'nun çöküşü de bu oyunla yakından alakalı.

2020'de Sybo, "Subway Surfers"ın yayın haklarını Kiloo'dan aldı ve ardından IP'nin sahibi olarak oyun için bir dizi devam oyunu ve türev çalışma geliştirdi ve bunlar geçen yıl satın alındı.

"Subway Surfers"ın altın işaretini kaybeden Kiloo ise bir girişim olarak parkur mobil oyunu "MetroLand"ı piyasaya sürmesine rağmen yine de düşüşü tersine çeviremedi. Sonunda "MetroLand", Kiloo tarafından geliştirilen son oyun oldu.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...