Tgrt Haber

Sürekli birbirini engelleyenlere WhatsApp'tan faydalı yenilik

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
13 Ocak 2023 12:50 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 12:54
Sürekli birbirini engelleyenlere WhatsApp'tan faydalı yenilik

WhatsApp, sevgililer başta olmak üzere sürekli birbirini engelleyen kişiler için faydalı sayılacak yeni bir özelliği test etmeye başladı.

WhatsApp​, uygulamayı her geçen gün yeni özellik ve değişikliklerle ile daha iyi hale getirmeyi planlıyor.

Bu kapsamda pek çok güncelleme yayınlayan, yeni özelliklerin yanı sıra gizlilik​ ayarlarını da güncelleyen şirket, şimdi de kişilerin birbirini engellemesiyle ilişkilifaydalı bir özellik üzerine çalışıyor.

ENGELLEMEK ARTIK ÇOK DAHA KOLAY

Gün içinde arkadaş, sevgili veya herhangi bir kişiyle yaşanan tartışma sonucunda bazen taraflar birbirini engelleyebiliyor. 

Özellikle sevgililer arasında sıkça yaşanan bu olay için WhatsApp,engelleme​ seçeneklerini değiştirecek basit ve faydalı bir özelliği test etmeye başladı.

Sürekli birbirini engelleyenlere WhatsApp'tan faydalı yenilik

Uygulamanın son beta sürümünde ortaya çıkan özellik, bir kullanıcının direkt olarak gelen mesaj üzerinden karşıdaki kişiyi engellemesine olanak tanıyor.

Uygulamanın kullanımına da kolayaştıran kısayol, artık bir kişiyi engellemek için sohbet​ ekranına gitme zahmetini de ortadan kaldırıyor.

Sürekli birbirini engelleyenlere WhatsApp'tan faydalı yenilik

İlk olarak sohbet ana sayfasında görülen 'Block' olarak adlandırılan yenilik, daha sonra geliştiriciler tarafından bildirimler üzerinde de test edilmeye başladı. Yukarıdaki her iki resimde yeni özelliğin hangi konumlar üzerinde yer aldığına göz atabilirsiniz.

Henüz beta sürecinde test edilen, engelleme seçenekleriyle alakalı bu yeni özelliğin resmi olarak herkese ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Ancak sık sık birbirini engelleyip, daha sonra kaldıran kullanıcılar için bu güncelleme fayda sağlayacaktır diye düşünüyoruz.

 

Kaynak: WABetainfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...