Tgrt Haber

Tasarım sil baştan: Yenilenen Xbox Series X ortaya çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
19 Eylül 2023 14:08 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 14:09
Tasarım sil baştan: Yenilenen Xbox Series X ortaya çıktı

Disk sürücüsü olmayan ve dairesel bir görünüme sahip yenilenmiş Xbox Series X ortaya çıktı. Yeni konsol mevcut model ile aynı fiyata sahip olacak. Enerji verimliliği konusunda ciddi iyileştirmelerle gelecek.

Amerika Birleşik Devletleri'nde FTC​ (Federal Ticaret Komisyonu) ve Microsoft​ arasındaki davada yeni nesil Xbox'un sır perdesi aralandı. Microsoft'un FTC'ye göndermiş olduğu belgelerin internette sızdırılmasıyla birlikte Xbox Series X​ konsolunun güncellenmiş tasarımı ortaya çıktı.

Mevcut modelde kareli bir tasarım kullanılırken, "Yenilenmiş Xbox Series X" olarak bahsedilen "Brooklin" kod adlı yeni konsolda dairesel bir görünüme geçildi. Ve konsolun ön tarafında giriş / çıkış portları bulunuyor. Ama mevcut Series X'te olduğu gibi havalandırma ızgarası göz önünde değil.

YENİ XBOX SERİES X'TE DİSK SÜRÜCÜSÜ YOK

"Şimdiye kadarki en güçlü Xbox" cümleleriyle bahsedilen konsolun bir diğer dikkat çekici tarafı da, disk sürücüsü içermemesi. Kullanıcılar oyunlara Xbox Game Pass​ ile ya da Xbox'un dijital mağazası üzerinden erişebilecekler.

Afiş görselinde yazdığına göre, cihaz 2 TB'lık bir depolama alanıyla kullanıcı karşısına çıkacak. Ve dış dünyayla bağlantısını USB-C portuyla sağlayacak. Ayrıca güç tüketimi standart Series X'e kıyasla yüzde 15 oranında azaltıldı. Bekleme modundaki güç tüketimi ise yüzde 20 düşürüldü.

Tasarım sil baştan: Yenilenen Xbox Series X ortaya çıktı

6 nm mimari üzerine inşa edileceği belirtilen konsol, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 gibi yeni nesil teknolojileri de desteklecek. Fiyat konusuna baktığımızda ise, belgelerde yenilenmiş Xbox Series X'in 499 dolar fiyat etiketine sahip olacağı yazıyor. Yani fiyat konusunda mevcut modelden farklı olmayacak.

SERİES S DE DEĞİŞİYOR

Öte yandan serinin düşük versiyonu olan Xbox Series S'te de değişiklik yapılacak. Yeni konsol 1 TB depolama alanı, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 gibi özelliklerle karşımıza çıkacak. Fakat tasarım mevcut konsol ile birebir aynı kalacak.

Her iki konsolun da 2024 yılında piyasaya çıkacağı belirtiliyor. Ancak net bir tarih bilinmiyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...