Tgrt Haber

Taşınabilir el konsolu Steam Deck'e talep azaldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: pcgamer.com
13 Ekim 2023 19:20 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 19:22
Taşınabilir el konsolu Steam Deck'e talep azaldı

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan, Valve'ın popüler taşınabilir el konsolu Steam Deck uzun bir süredir satış başarılarıyla gündemdeydi. Ancak gelen son verilere göre son zamanlarda cihaza yönelik tüketici talebi azalmaya başladı.

Taşınabilir oyun cihazları pazarında büyük bir çıkış yapan Steam Deck​ cihazı, uzun bir süre boyunca Valve​'ın haftalık gelir sıralamalarında üst sıralarda yer alarak büyük bir satış başarısı elde etti.

Ancak rakip ürünlerin yükselişiyle Steam Deck'in sıralamadaki yeri de gittikçe düşmeye başladı. Gaming on Linux sitesinin raporuna göre el konsolunun satışları son birkaç haftada öyle bir hızla yavaşladı ki, Valve'ın haftalık gelir sıralamasında ilk 10 içine dahi giremiyor.

Bu durumun ana nedeni, Steam Deck'e doğrudan rakip olarak çıkan ürünlerin pazar paylarındaki artış olarak açıklanıyor. Yayınlanan verilere göre tüketicilerin en çok tercih ettiği cihazlar arasında Air 1S, OneXFly ve ASUSROG Ally gibi modeller yer alıyor.

1 YILDIR LİSTEYİ DOMİNE EDİYORDU

Valve'dan alınan bilgilere göre Steam Deck, piyasaya sürüldüğü 2022 Şubat ayından bu yana tam 82 hafta boyunca haftalık gelir sıralamalarının ilk 10'unda yer alıyordu, ki bu yaklaşık 1 yıl 7 ay gibi bir süreye tekabül ediyor. Cihaz ayrıca toplamda 38 hafta boyunca sıralamanın zirvesinde yer aldı ve neredeyse dokuz ay boyunca gelir açısından birinci sıradaydı.

Taşınabilir el konsolu Steam Deck'e talep azaldı

Valve daha önce 'Steam Machine' ve 'Steam Kontrolcü' gibi ürünleriyle oyun konsolu​ pazarına girmeye çalışmıştı ancak yeterince başarıya ulaşamadığından, bu cihazları üretmekten vazgeçmişti.

Öte yandan, Valve henüz net bir açıklama yapmasa da, internet üzerinde dolaşan ipuçları, yenilenmiş bir Steam Deck'in bu yıl veya 2024'ün başlarında piyasaya sürülebileceği yönünde. İddiaya göre Steam Deck 2 daha ucuz olacak, ancak performans ve özellik açısından büyük yenilikler sunmayacak.

Kaynak: pcgamer.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...