Tgrt Haber

Tayfun füzesinde savaşın seyrini değiştirecek özellik! İsmail Demir ve ROKETSAN Genel Müdürü İkinci açıkladı

Editör: Murat Makas / Kaynak: CNN Türk
27 May 2023 21:18 - Güncelleme : 27 May 2023 21:32

Savunma alanında önemli başarılardan biri olan balistik Tayfun füzesi ile ilgili yeni ayrıntılar dikkat çekti. Savunma Sanayii başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve ROKETSAN Genel Müdür Murat İkinci 561 kilometre menzili geçen TAYFUN füzesinin yeni özelliklerini anlattı.

561 kilometre ile Türkiye​'nin en uzun menzile sahip yerli balistik füzesi Tayfun yeni testleriyle göz doldurdu. Savunma Sanayii başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve ROKETSAN​ Genel Müdür Murat İkinci, CNN Türk’te Tayfun füzesi​ ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Prof. Dr. İsmail Demir Tayfun ile ilgili şunları söyledi:

Başka özelliği şu şirketlerimiz yeni alışkanlık kazandı. Devletten tek kuruş almadan başlatılan bir proje. Menzil uzayınca Rize’den Batı’ya ateşledik. Çeşitli parametreler ve şaşırtmalar yaptırıyoruz. 300, 500 dendi biz artık rakam konuşmuyoruz. Onun abisi de var yakında çıkar. Sinop’tan atıldığında sınırlara çıkma durumu vardı. Uzay çalışmalarımızı orada yapacağız. Tayfun ile uzaya çıkabiliyoruz diyelim. Hava savunma sistemlerini yanıltma kabiliyeti olabilecek sistemler de geliştirebiliyoruz.

NOKTASAL HEDEF VURMA ÖZELLİĞİ

ROKETSAN Genel Müdür Murat İkinci ise şunları söyledi:

Ön hatların gerisine saldırı yapacak. Tehditlerin önünü kesme açısından TSK’nın gücüne güç katacak. Her yerden ateşlenebilir özelliği olacak. Tayfun ülkemize tüm tehdit olabilecek unsurları bertaraf edecek. Tamamen katı yakıtlı ve yerli yapıldı. Derin saldırı yeteneği var, uzun mesafeli kritik noktaları enerji merkezleri limanlar, askeri tesisler bunları hedef alabilir. Noktasal hedef vurma yeteneğine sahip. 

Civatasından harp başlığına kadar her şeyi ile yerli ve milli bir ürün. Biz teknoloji olarak sıvı katı yakıt teknolojilerini çözdük Türkiye olarak. Bundan sonraki aşama menzil değil de sahadaki vuruş oranlarını artırmaya yöneli çalışmalar olacak. Atış denize yapılıyor. Herhangi bir zarar vermiyor, zaten bu atışta harp başlığı da yoktu. Tayfun şu an seri üretimde gelişimini sürdürüyor. Hedef koordinatları istihbarat verileri ile geliyor. TAYFUN verilen kordinatörü tam isabet vurabilme özelliğine sahip.

Bütün yeni teknolojileri navigasyon dediğimiz sistemi bünyesinde barındırıyor olması. Noktasal hedef vurma özelliğiyle direk tehdidi ortadan kaldırıyor. Burada en önemli özellik navigasyon özelliği, GPS’nin olmadığı ortamlarda kendi kendine güdüm yapabilecek sistem.

Tayfun füzesi karadan karaya sistemiyle ilk olarak geliyor. Gemiden de fırlatılabilecek sistemleri olacak.

Kaynak: CNN Türk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...