Tgrt Haber

Taylor Swift'in 200 bin kişilik konseri depreme yol açtı

13 Haziran 2024 15:38 - Güncelleme : 13 Haziran 2024 15:38
Taylor Swift'in 200 bin kişilik konseri depreme yol açtı

Taylor Swift'in, Murrayfield Stadı’nda da üç saatlik konserini izlemek için dünyanın dört bir yanından gelen 200 bin hayranını ağırladığı büyük konseri, depreme yol açtı.

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift​, geçtiğimiz hafta sonu İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da konserler verdi. Murrayfield Stadyumu'nda sahne alan Swift, her biri büyük coşku ve enerjiyle geçen üç performansa imza attı.

Bu konserler sadece müzikal anlamda değil, aynı zamanda "sismik" olarak da tarihe geçti. Kendilerini "Swifties" olarak adlandıran Taylor Swift hayranları, ünlü sanatçıya şarkılarında hem söyleyerek hem de dansla eşlik ederek kelimenin tam anlamıyla yeryüzünü salladı.

KONSER​ SIRASINDA SİSMİK AKTİVİTE TESPİT EDİLDİ

BBC'nin haberine göre, konser alanının yaklaşık 6 km uzağındaki izleme istasyonları, sismik aktivite tespit ettiklerini duyurdu. En büyük hareketliliğin ise Swift'in "Cruel Summer", "Ready For It?" ve "Champagne Problems" şarkılarını söylediği sırada yaşandığı bildirildi.

Taylor Swift'in 200 bin kişilik konseri depreme yol açtı - 1. Resim

YER SALLANDI

Öte yandan 73 bin kişilik kalabalıkla cuma gecesi konseri, üç konser arasında en yüksek enerjiye sahipti. "Swifties"lerin bu gece yaklaşık 23.4 nanometre (nm) yeri salladıkları, cumartesi ve pazar günleri bu rakamın sırasıyla 22.8nm ve 23.3nm olarak kaydedildiği öğrenildi.

Sismik aktivitenin ağırlıklı olarak dans etmelerden kaynaklandığı, özellikle de "Ready For It?" şarkısı sırasında 160 bpm seviyesine ulaştığı belirtilirken, hayranların bu şarkı boyunca yaklaşık 80kW güç ürettikleri kayıtlara geçti.

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...