Tgrt Haber

TEKNOFEST Robotaksi yarışması başladı: Büyük ödül 200 bin TL!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ağustos 2024 15:39 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 15:39

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, Kocaeli Bilişim Vadisi'nde başladı ve finale kalan 38 takım yarışıyor. Yarışma, özgün ve hazır araç kategorilerinde takımların araç üretimi ve yazılım becerilerini dört aşamada değerlendirerek kazananlara para ödülleri veriyor.

TEKNOFEST​ Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bünyesinde gerçekleştirilen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, Kocaeli'nin Gebze​ ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi Kampüsü'ndeki pistte başladı. Yarışma kapsamında finale kalan 38 takım mücadele edecek.

YARIŞMADA TAKIMLAR, 4 FARKLI AŞAMADA DEĞERLENDİRİLECEK

Yarışmada, "özgün araç" kategorisinde yarışan takımlar A'dan Z'ye bütün araç üretimini ve yazılımını yaparak "en iyi" olmak için yarışırken, "hazır araç" kategorisindeki takımlar TEKNOFEST kapsamında sağlanan otonom araç platformlarında yazılımlarını çalıştırarak birinciliği kazanmaya çalışacak.

TEKNOFEST Robotaksi yarışması başladı: Büyük ödül 200 bin TL! - 1. Resim

Yarışma kapsamında takımlar, "Teknik Tasarım Formu (TTF)", "Kritik Tasarım Raporu (KTR)", "Araç Test Videosu" ve "Simülasyon Sunumları" olmak üzere 4 farklı aşamada değerlendirilecek.

BİRİNCİYE 200 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK

Lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ile mezunların takım olarak katıldığı yarışmada, özgün araç kategorisinde birinciye 200 bin lira, ikinciye 150 bin lira, üçüncüye 120 bin lira ödül verilecek. Hazır araç kategorisinde ise birinci 150 bin lira, ikinci 120 bin lira, üçüncü ise 100 bin lira ile ödüllendirilecek.

TEKNOFEST Robotaksi yarışması başladı: Büyük ödül 200 bin TL! - 2. Resim

TEKNOFEST'in resmi sosyal medya hesaplarından canlı takip edilebilecek yarışma, 23 Ağustos'ta sona erecek.

TEKNOFEST 2024 ADANA NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 02-06 Ekim tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...