Tgrt Haber

Teknoloji sektöründe endişe giderek artıyor: Microsoft, binlerce çalışanı işten çıkarmaya hazırlanıyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sky News
18 Ocak 2023 10:29 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 10:30
Microsoft, binlerce çalışanı işten çıkarmaya hazırlanıyor.

ABD'li teknoloji devlerinin işten çıkarma furyası her geçen gün giderek artıyor. Meta, Twitter derken Microsoft da binlerce personelini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Microsoft, binlerce çalışanı işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Teknoloji​ sektörü, son dönemde işten çıkarmalarla gündemde. Özellikle Twitter​ bu konuda çok fazla tepki toplarken, Musk​'ın yönetimindeki şirket yaklaşık 7.500 çalışanını işten çıkardı.

ABD'li teknoloji devlerinin işten çıkarma​ furyasında Meta ve daha birçok daha şirket yer alırken, furyaya kısa süre önce Microsoft da katıldı. Yazılım devi Microsoft, binlerce personelini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

YÜZDE 5 AZALMAYA GİDİLECEK

 Sky News'un haberinde, 220 binden fazla kişiyi istihdam eden Microsoft'un işgücünü yaklaşık yüzde 5 azaltmayı planladığı, bunun yaklaşık 11 bin kişinin işten çıkarılması anlamına geldiği bildirildi.

Diğer yandan, Bloomberg'in konuyla ilgili isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde de Microsoft'un 18 Ocak'ta bazı mühendislik birimlerinde işten çıkarmaya gitmeyi planladığını belirtildi.

Microsoft'un geçen yılın ekim-aralık dönemine ait bilançosunun 24 Ocak'ta açıklanması öngörülürken analistler, şirketin 2017 mali yılından bu yana en yavaş gelir artışını kaydetmesini bekliyor.

İŞTEN ÇIKARMA FURYASI GİDEREK BÜYÜYOR

Teknoloji sektöründe yaşanan kötü gidişat, gelecekle ilgili endişeleri de beraberinde getiriyor.

Şirketler bir zamanlar binlerce personelini işe alırken, şimdi ise tasarruf sağlamak için bu personellerininin işine son veriyor.

Bu şirketler arasında Meta ve Amazon gibi teknoloji sektörünün önde gelen firmalarının bulunması dikkat çekerken, Microsoft ve Twitter'ın da binlerce personeli işten çıkarması eleştirilerin odağında. Zira Twitter, gerekli birimlerden bile personel çıkartarak şirketi zor duruma soktu.

 

Kaynak: Sky News

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...