Tgrt Haber

Telefon görüşmelerinde yeni dönem: 'Hologram' sayesinde görüntülü aramalar seviye atlayacak!

22 Eylül 2022 10:19 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 10:20
Telefon görüşmelerinde yeni dönem: 'Hologram' sayesinde görüntülü aramalar seviye atlayacak!

Avrupa'daki bazı operatör şirketleri, mobil iletişimde alternatif arama yolu olarak hologram kullanmaya başlayacak. Çalışmalar için start verilirken, görüntülü görüşmede yeni bir döneme geçiş yapılması bekleniyor.

Teknolojinin gelişimi, mobil iletişimde de önemli bir aşamaya ulaştı. Özellikle 5G​'nin de yayılmasıyla bu alanda yeni bir çağ geçiş yapıldı denebilir. Şu anda dünya 5G'ye kademeler halinde geçiş yaparken, operatör şirketleri görüntülü görüşmeleri ileri seviyeye taşıyacak bir projeye daha imza atmak üzere. 

Avrupa'da faaliyet gösteren bazı telekom operatörleri, üç boyutlu görüntülü arama yapılabilmesi için yeni bir pilot proje başlattıklarını duyurdu. Vodafone​, Telefonica, Deutsche Telekom ve Orange, hologram olarak da adlandırılan "üç boyutlu görüntülerin gerçek zamanlı aktarılmasına" imkan tanıyacak platform geliştireceklerini duyurdu.

ÜÇ BOYUTLU GÖRÜŞME GELİYOR

Şirketler tarafından yapılan açıklamaya göre, proje sonunda aranan kişi, sanal gerçeklik gözlükleri sayesinde arayan kişiyi üç boyutlu olarak karşısında görebilecek. Üç boyutlu hologramlar, akıllı telefonların özçekim kamerası kullanılarak oluşturulacak.

Telefon görüşmelerinde yeni dönem: 'Hologram' sayesinde görüntülü aramalar seviye atlayacak!

Kameranın aldığı görüntüler ileri seviye bir üç boyutlu görüntü çeviricisine gönderilecek ve bu çevirici sayesinde holografik görüntüler ortaya çıkacak. Ortaya çıkan görüntü sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gözlüğüyle görülebilecek.

5G İLE KULLANILABİLECEK

İki yıl içinde tamamlanması beklenen hologram projesi, tahmin de edileceği üzere aktif olarak yayılan 5G teknolojisiyle kullanılabilecek. Süper hızlı iletişim sunan 5G ile, üç boyutlu görüntülü arama gerçekleştirmek mümkün olacak. Proje yöneticileri; Hologram aramaların şu anda da teknik olarak mümkün olduğu ancak çok karmaşık ve zor bir teknoloji olduğundan çok hızlı veri aktarımı sağlayan 5G teknolojisiyle bu işlemlerin kolaylaşacağını söylüyor.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...