Tgrt Haber

Telefonları tarihe gömecek ‘Humane Al Pin’ tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 11:51 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 11:55
Telefonları tarihe gömecek ‘Humane Al Pin’ tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Yapay zeka destekli giyilebilir cihaz Humane AI Pin resmiyet kazandı. İşte telefonların yerini alması beklenen cihazın özellikleri ve fiyatı.

Akıllı telefonlar gündelik hayatta pek çok işleri saniyeler içerisinde gerçekleştirebiliyor. Gerek işlemci, gerek yazılım gerekse makine öğrenimi ile yapılan bu işlemler, kullanıcının hayatında da büyük kolaylık sağlıyor.

Diğer yandan yapay zekanın gelişimiyle birlikte teknoloji trendi bir kez daha değişti. Özellikle yapay zeka​ sohbet robotları insanlara giderek daha fazla yakınlaşırken, işte tam da bu noktada beklenen cihaz çıkış yaptı. Bütünü ile yapay zekaya dayanan giyilebilir cihaz Humane Al Pin tanıtıldı. Peki neler sunuyor?

YAPAY ZEKA DESTEKLİ HUMANE AI PİN’İN ÖZELLİKLERİ 

Donanımhaber’in aktardığına göre AI Pin esasında iki parçadan oluşan bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. İlk parçanın kendisi kare formunda ana cihaz olurken ikinci kısım ise giysilere veya yüzeylere tutturulmasını sağlayan, bununla birlikte batarya paketi olan manyetik klips. 

Telefonları tarihe gömecek ‘Humane Al Pin’ tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

AI Pin’i kullanmak için ise bir abonelik sistemi gerekiyor. Humane, T-Mobile'ın şebekesi üzerinden hücresel veri sağlayan aboneliği için aylık 24 dolarlık bir ücret talep ediyor.

Teknik açıdan Al Pin, mikrofon, görsel içerik için kamera, kontrol için dokunmatik yüzey ve avucunuza veya bir yüzeye görüntü aktarabilen dahili projektöre sahip. Dahili kamerası ise 13 Megapiksel çözünürlükte.

PEKİ BU CİHAZLA NELER YAPILABİLECEK?

Yapay zeka destekli Pin'in birincil görevi, şirketin AI Mic adını verdiği yazılım aracılığıyla AI modelleri ile bağlantı sağlamak. 

Humane'in basın açıklamasında hem Microsoft hem de OpenAI'den bahsediliyor ve önceki raporlar Pin'in öncelikle GPT-4​ tarafından desteklendiğini öne sürüyordu, Humane ChatGPT erişiminin aslında cihazın temel özelliklerinden biri olduğunu söylüyor.

https://twitter.com/Humane/status/1722668651705430154

Ek olarak cihazın Cosmos adlı verilen işletim sistemi, sizden uygulamaları indirmenizi ve yönetmenizi istemek yerine sorgularınızı otomatik olarak doğru araçlara yönlendirmek üzere tasarlanmış durumda. Bir nevi aracı vazifesi gördüğü de söylenebilir.

Humane'in bahsettiği özelliklerin çoğu, kurucu ortak Imran Chaudhri'nin bu yılın başlarında TED'de bir demo sırasında gösterdiği özelliklerle aynı: ses tabanlı mesajlaşma ve arama; e-posta gelen kutunuzu özetleyebilen bir "catch me up" özelliği; beslenme bilgilerini almak için yiyecekleri kamera ile tarama; ve gerçek zamanlı çeviri.

FİYATI NE KADAR?

Humane AI Pin, 699 dolar fiyat etiketine sahip. Bu fiyatın yanında cihazı etkin bir şekilde kullanabilmek ve oluşturduğunuz içerikleri yönetmek için aylık 24 dolarlık T-Mobile temelli aboneliğe ihtiyaç bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...