Tgrt Haber

Telegram için ilk yasak geldi: Bir ülkede kullanımı engellendi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5mac
28 Nisan 2023 11:00 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 11:04
Telegram için ilk yasak geldi: Bir ülkede kullanımı engellendi!

Rus merkezli mesajlaşma platformu Telegram için ilk yasak geldi. Birçok hükümetle sıkıntı yaşayan uygulamanın bir ülkede kullanımı engellendi.

Mesajlaşma​ platformları arasında WhatsApp​ ilk sırayı alsa da, onu hemen arkasında Telegram​ takip ediyor. WhatsApp'ın gizlilik​ sözleşmesine ilişkin tartışmalara güvensizliğe yol açarken, bu süreçte Telegram ise önemli bir yol kat ederek milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

Fakat Telegram da tıpkı WhatsApp gibi bazı sorunlarla karşı karşıya. Öyle ki bu sorunlardan biri, uygulamanın Brezilya​'da yasaklanmasına neden oldu. Peki Telegram neden yasaklandı?

HÜKÜMETLERİN İSTEDİĞİNİ VERMEDİ

Uçtan uca şifreleme özelliği sunarak mesajlaşmayı güvenli hale getiren Telegram, kısa süre önce Brezilya'da engellendi.

Bunun sebebi ise Telegram'ın kullanıcı verilerini hükümetle paylaşmaması. Çarşamba günü Brezilya mahkmesi, Rus şirketin kişisel verileri paylaşma talebini reddettiği için askıya alma kararı verdi. Bu soruşturmanın altında ise geçtiğimiz dönemlerde bir okulda yaşanan silahlı saldırı yer alıyor.

BREZİLYA, TELEGRAM'I SÜREKLİ ENGELLİYOR

Brezilya'da Telegram'ın engellenme çabaları ilk değil. Geçtiğimiz yıl da platform sahte haber ve içeriklerin paylaşılmasını yasaklama konusunda yerel makamlara uymadığı için yine askıya alınmıştı.

O süreçte uygulama Telegram Breziyali düzenliyecelerle iş birliği yapmaya karar verene kadar 48 saat kapalı kalmıştı. Fakat son yaşanan olay artık Telegram için Brezilya'da yolun sonunun geldiğini gösteriyor. Kullanıcı verilerini hiçbir hükümetle paylaşmayacağını söyleyen Telegram, bu anlaşmayı Brezilya ile iş birliği yapana kadar ülkede engelli kalacak. 

Kaynak: 9to5mac
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: 9to5mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...