Tgrt Haber

Telegram CEO'sundan, çok tartışılacak WhatsApp açıklaması!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2022 11:12 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 11:14
Telegram CEO'sundan, çok tartışılacak WhatsApp açıklaması!

Rus merkezli Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, rakip şirket WhatsApp'la ilgili çarpıcı iddiada bulundu.

WhatsApp​, dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri. Meta​ bünyesinde hizmet veren uygulama, milyarlarca kişi tarafından tercih ediliyor. Ancak güvenlik ve gizlilik​ konusunda Facebook'da olduğu gibi, WhatsApp'ta da bazı eksikliker var.

Geçtiğimiz yıllarda tartışmalı gizlilik sözleşmesiyle tepki toplayan WhatsApp, kullanıcıların uygulamayı terk ederek Telegram ve diğer sosyal ağlara yönelmesine neden oldu. Kullanıcı kaybını fazlasıyla yaşayan şirket, daha sonra gizlilik sözleşmesini bir süre daha erteledi. Şimdi ise Telegram CEO'sunun WhatsApp'la ilgili iddiaları gündeme geldi.

TELEGRAM KURUCUSUNDAN WHATSAPP AÇIKLAMASI

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, rakip mesajlaşma platformu WhatsApp'ta bulunan kritik güvenlik açıklarıyla ilgili konuştu.

Durov'un bahsettiği güvenlik açıkları geçtiğimiz günlerde tespit edilen CVE-2022-36934 ve CVE-2022-27492. İlk güvenlik açığıCVSS 3.1ölçeğinde (durum - kritik tehlike), ikincisi - 7.8 puan (yüksek tehlike) 10 üzerinden 9.8 puan aldı. Her iki hata da en son uygulama güncellemeleri ile düzeltildi.

Güvenlik açıklarından ilki, iOS ve Android için WhatsAp-WhatsApp Business uygulamalarını kapsıyor. Kötü amaçlı korsanlar, bu hata nedeniyle görüntülü arama sırasında messenger ile rastgele kod yürütebilme potansiyeline sahip. 

İkinci açık ise iOS ve Android uygulamalarında, bir bilgisayar korsanının rastgele kod çalıştırabilmesine neden olabiliyor. Ancak bu, kurbana atılan video dosyası yoluyla gerçekleşiyor.

Telegram CEO'sundan, çok tartışılacak WhatsApp açıklaması!

Konuya ilişkin olarak Telegram Kurucusu Durov ise, WhatsApp'ta her yıl benzer güvenlik açıkları bulunduğunu ve 2016'ya kadar platformun şifrelemeyihiç desteklemediğini söyledi.

   “Her yıl WhatsApp'ta kullanıcıların cihazlarını riske atan yeni bir sorun öğreniyoruz. Bu, neredeyse kesinlikle habercinin zaten başka bir kusur içerdiği anlamına gelir. Bu tür sorunlar tesadüfi değil - arka kapılar olarak ortaya çıkıyor ”

"İstediğiniz herhangi bir mesajlaşma uygulamasını kullanabilirsiniz, ancak WhatsApp'tan uzak durun - bu 13 yıldır bir casus aracıdır."

WhatsApp'ın en büyük rakibi Telegram, her gün iki milyondan fazla yeni kullanıcıya ulaşıyor. Ayrıca platformda 700milyondan fazla aktif kullanıcı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...