Tgrt Haber

Tepkiler sonrası Instagram CEO'sundan 'video' itirafı: Kullanıcılar haklıymış!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Mac
25 Ocak 2023 12:00 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 12:01
Tepkiler sonrası Instagram CEO'sundan 'video' itirafı: Kullanıcılar haklıymış!

Instagram giderek TikTok'a benzeyip asıl amacından uzaklaşırken, şirketin CEO'su Adam Mosseri'den itiraf geldi.

Meta, asıl amacı fotoğrafçılığa odaklanan Instagram​'ı giderek TikTok​'a benzetti. Uygulamaya gelen güncellemeler genellikle Reels​ videolarını öne çıkarırken, kullanıcılar ise bu durumdan rahatsız.

Daha önce Instagram, TikTok'a benzeyen birçok özelliği platforma getirmişti. Ancak tepkiler sonrası Meta bünyesinde hizmet veren şirket bu özelliklerin çoğunu geri kaldırdı. Şimdi ise Instagram CEO'su Adam Mosseri'den konuya ilişkin itiraf geldi.

'INSTAGRAM, KULLANICILARA ÇOK FAZLA VİDEO​ GÖSTERİYOR'

Temelinde fotoğrafçılık için geliştirilen Instagram, sık sık öne çıkarıldığı için TikTok'a benzetiliyordu.

Bu durum kullanıcıları üzerken Instagram CEO'su Mosseri, platformun ''çokfazla video gösterdiğini' itiraf etti. Bu da Instagram'ın kasıtlı olarak daha fazla video yükleyerek asıl amacından uzaklaştığını bir kez daha göstermiş oldu.

Tepkiler sonrası Instagram CEO'sundan 'video' itirafı: Kullanıcılar haklıymış!

The Verge'ün haberine göre Instagram CEO'su, Instagram'ın videoya odaklanmasından kaynaklı ''üzgün olan çok sayıda fotoğrafçı'' olduğunu da kabul etti. Ancak bunun yanlış anlaşılmasını istemeyen Mosseri, Instagram için ''fotoğraflar her zaman platformun bir parçası olacak'' ifadelerini kullandı.

Instagram geçen yıldan bu yana sık sık videoları öne çıkarırken, artık platformda fotoğraf​ ve video arasında bir denge olacağı kaydedildi.

Algoritma, kullanıcının hangi içeriği beğenip yorum yaptığını göz önüne alarak değerlendirme yapacak. Bunun sonucunda ise video veya fotoğraf sizin hareketlerine göre önünüze daha az veya daha çok çıkacak.

FOTOĞRAFLAR HEP INSTAGRAM'DA KALACAK

Fotoğrafların Instagram'da her zaman kalmaya devam edeceğini söyleyen Meta yöneticileri, videoların etkileşimi daha çok artırdığını gerekçe gösterek platformun videolara daha çok odaklanacağını da belirtti.

SPAM VE BOT HESAPLAR İÇİN DE AÇIKLAMA GELDİ

Instagram'da sık sık botlar tarafından atılan yorum ve beğenileri fark ettiklerini söyleyen Adam Mosseri, “Instagram'da kesinlikle spam ve botlarımız var. Bunu azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda özellikle yorumlar konusunda endişeliyim” dedi. Ancak bunun için de ilerleyen günlerde önemli bir güncelleme gelecek.

 

 

Kaynak: 9to5Mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...