Tgrt Haber

Tepkilerin ardından Tesla'dan soğuk havalara karşı yeni özellik

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 11:14 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 11:16

Soğuk havalarda pek çok kez sorun yaşayan Tesla, otomobillerinde meydana gelen can sıkan problem için yeni ''aşırı soğuk hava'' özelliğini getirdi

Önde gelen otomobil üreticilerinden Tesla​, elektrikli otomobil​ pazarının liderlerinden ilki. Ancak Tesla'nın bu kadar popüler olması, onu tamamen kusursuz kılmıyor. Öyle ki havaların soğuması bile kimi zaman otomobillerde sorunlara neden olabiliyor.

Otomobiller aşırı soğuk havalarda çalışma konusunda çok ciddi zorluk yaşayabiliyor. Bu durum içten yanmalı araçları da vuruyor, bu konuda en son gündeme gelen örneğin merkezinde ise Tesla imzalı Model serisi araçlar yer alıyordu.

ABD'nin Chicago merkezinde geçtiğimiz aylarda yaşanan dondurucu soğuklar (-19, rüzgarla birlikte -29 hissedilen yerler var) yüzünden birçok "Supercharger" şarj istasyonu, şarj olamayan Model S​, Model 3​ ve Model Y​ araçlarıyla doldu taştı.

Aşırı soğuklar bazı araçların bataryasını tamamen bitirdi ve kullanıcılar araçlarını çektirmek zorunda kaldı. Bazıları bu sorunun Tesla sahiplerinin şarja gitmeden önce batarya paketlerini ısıtmadıkları için ortaya çıktığını iddia ediyor. Şirket ise bunu özellikle soğuk havalarda herkese öneriyor. Anlaşılan o ki, normalde Supercharger istasyonuna girildiğinde araçlar bunu navigasyondan algılıyor ve batarya paketini otomatik olarak ısıtıyor. Fakat -19 ya da -29 gibi çok düşük sıcaklıklar hem araçları hem de Supercharger istasyonlarını olumsuz etkilemişti.

Bu konuda paylaşılan aşağıdaki videoda yaşadıkları durum hakkında Tesla’dan bir destek alamadığını belirten ve şikayette bulunan sürücülerden bir tanesi, bu araçları “ölü robotlar” olarak nitelendirmişti.

Bu konu bugün yine gündeme geldi çünkü Tesla bir yazılım güncellemesi gerçekleştirdi. Bu güncelleme ile beraber araçlar artık bataryalarının DC hızlı şarj için yeterince ısınana kadar ne kadar süre gerektiğini göstermeye başladı.

Ayrıca araçlar artık şarj portunun buzunu ısı ile otomatik olarak çözmeye de başladı. Özellikle bu ikinci çok önemli çünkü aşırı düşük sıcaklıkta şarj portu donarak çalışmaz hale gelenler olmuştu. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...