Tgrt Haber

Tesla Cybetruck'ın büyük bir sorunu var... Bıçak kadar keskin ve korumasız!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 10:03 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 10:04
Tesla Cybetruck'ın büyük bir sorunu var... Bıçak kadar keskin ve korumasız!

Elon Musk'ın gözde otomobillerinden Tesla Cybetruck sahiplerine ulaşmaya başladı. Her anlamda dikkat çeken bu otomobilin ciddi bir sorunu var ve kullanıcılar bu durumdan şikayetçi.

Elektrikli otomobil pazarının dünya lideri Tesla​, Model serisi araçlarına ek olarak elektrikli kamyoneti olan Cybertruck​'ı da piyasaya sürdü.

Müthiş dayanıklı yapısı ve dikkat çeken tasarımıyla öne çıkan Cybertruck, geçtiğimiz hafta sahiplerine kavuştu. Yavaş yavaş yollarda görünmeye başlayan Cybertruck'ın ilk şikayetleri de gündem oldu.

CYBERTRUCK'IN BAGAJI TEHLİKE SAÇIYOR

@molesrcool isimli bir TikTok kullanıcısı, yeni elektrikli kamyoneti Cybertruck ile bir video paylaştı. Paylaşılan bu videoda otomobilin ön bagaj kapağındaki tehlike gösterildi.

Bu tehlikeyi göstermek isteyen kullanıcı, ön bagajı hem eli hem de bir havuçla test etti. Resmde de görüldüğü gibi çelik yapıya sahip bu kapağın sıkışma önleme özelliği olmadığı için keskin kenarları kullanıcılar için risk ortaya çıkarıyor. 

Tesla Cybetruck'ın büyük bir sorunu var... Bıçak kadar keskin ve korumasız!

Uzaktan kumanda ve mobil uygulama ile yönetilen bagaj kapağı normal şartlarda sistematik görünüyor. Fakat Tesla, bu otomobilini sadece kapatma yönelik ayarlamışa benziyor. Zira o bölgeye herhangi bir şey sıkışması durumunda bir önleyici bulunmadığı için beraberinde kötü sonuçlar doğurabilir. 

Başlangıçta testi bir havuç ile yapan kullanıcı, kenarlıkların ne kadar keskin olduğunu gösterdi. İkinci testte ise parmaklarını kenarlara koydu ve ordan çıkaramadı. Eğer cep telefonlarında Tesla'nın uygulaması var ise kapağı açmak mümkün, ancak uygulama yüklü değilse parmaklarınız veya herhangi birşey sıkışabilir. 

Cybertruck'ın ön bagajı aslında dokunmaya duyarlı sisteme sahip. Fakat bu kapatma mekanizmasını korumak için tasarlandı. Yani resimlerde de görüldüğü üzere sıkışan parmak için herhangi bir önlem alınmadı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...