Tgrt Haber

Elon Musk, insansı robot Optimus'u gösterdi: Yürüdü, el salladı ve dans etti

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2022 14:12 - Güncelleme : 02 Ekim 2022 14:13
Elon Musk, insansı robot Optimus'u gösterdi: Yürüdü, el salladı ve dans etti

Elon Musk'ın şirketi Tesla tarafından geliştirilen insansı robot Optimus, Al Day etkinliğinde prototipi ile gösterildi.

Yapay zêka hıza gelişirken, dünyanın en zengin insanı Musk'ın Tesla​ şirketi de bu alanda önemli işlere imza atıyor. Elektrikli otomobilden daha fazlasını yapabildiklerini ifade eden Elon Musk​, kısa süre önce gerçekleşen Al Day etkinliğinde insansı robotunu gösterdi.

Optimus isimli robot daha geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkarken, Musk bu kez robotun daha fazla geliştiğini vurgulayarak Optimus'un yeni prototipini gösterdi. 

OPTIMUS ARTIK DAHA YETENEKLİ

Bir yıldan daha az süre önce Elon Musk, Optimus adlı robotunu ilk kez gözler önüne sermişti. Sergi sırasında Tesla, kostumlü ve dans edebilen bir robotu sahneye çıkardı. Bazı emirleri yerine getiren robot, temel dansları da edebiliyordu.

https://twitter.com/Tesla/status/1576045399697084416

Şimdi ise Musk, daha fazla gelişen Optimus robotunu sergiledi. Al Day etkinliğinde gösterilen prototip robotun henüz telleri görünüyordu. Ancak Optimus, buna rağmen dans etti, el salladı ve bazı dans hareketlerini yaptı.

Elon Musk, insansı robot Optimus'u gösterdi: Yürüdü, el salladı ve dans etti

Yeni robot hakkında Musk, Optimus'un daha fazlasını yapabileceğini söyledi. Ayrıca robotun ilk kez bir ip yardımı olmadan çalıştırıldığının da altını çizdi. İşte Tesla CEO'sunun açıklamaları:

“Amacımız, mümkün olan en kısa sürede faydalı bir insansı robot​ yapmak”.  20.000 doların altında bir fiyat noktasıyla “Bir arabadan çok daha ucuza mal olması bekleniyor”.

Şu anda geliştirme aşamasındaki robotlar, satın alındıktan üç ila beş yıl sonra sahiplerine kavuşabilecek. Şimdilik Optimus'un satışı bulunmuyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...