Tgrt Haber

Tesla Türkiye’de ayrılık iddiası: Kemal Geçer’in yeni adresi belli oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 10:26 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 10:28
Tesla Türkiye’de ayrılık iddiası: Kemal Geçer’in yeni adresi belli oldu

Elon Musk’ın Türkiye pazarında faaliyet gösteren Tesla şirketinin Genel Müdürü Kemal Geçer’in ayrıldığı iddia edildi. Ayrıca Geçer’in yeni adresinin belli olduğu da ortaya çıktı.

Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil markası Tesla​, Avrupa ve Çin’de gösterdiği başarısının ardından Türkiye​ pazarına da giriş yaptı. Ülkemizde binlerce Model Y​ satan firma, genel müdürün istifası ile gündemde.

Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer’in, istifa ettiği iddia edildi. Yine başka bir iddiada ise Geçer’in yeni adresinin Musk’ın bir başka şirketi olan Starlink​ olduğu söyleniyor. Peki son durum ne? Kemal Geçer istifa mı etti?

KEMAL GEÇER, TESLA’DAN AYRILDI MI?

Emre Özpeynirci’nin paylaştığı bilgilere göre 4 ay gibi kısa bir sürede 10 bin araç satan Tesla Türkiye’de Kemal Geçer koltuğunu bırakıyor. Ancak bildiğiniz gibi Geçer aynı zamanda Starlink Türkiye’de Genel Müdür pozisyonuna sahip olmuştu. 

Shiftdelete’in haberine göre Kemal Geçer’in kısa sürede Tesla Türkiye’de yakaladığı başarı önemli olsa da, Emre Özpeynirci’ye göre Tesla Genel Merkezi ile önemli bir anlaşmazlığa düştü. Tesla’nın İstanbul dışında Showroom’u bulunmuyor.

Tesla Türkiye’de ayrılık iddiası: Kemal Geçer’in yeni adresi belli oldu

Yine Tesla büyük bir araç satış rakamına ulaşmış olsa da Türkiye’de yeterli servis ağına sahip değil. Öte yandan görevine halen devam ediyor olarak görülen Kemal Geçer’in, 15 Kasım’da sözleşmesinin de sona ereceği söyleniyor. Gazeteci zpeynirci’nin Kemal Geçer’den aldığı bilgiye göre ise bu görev değişikliğinin sebebi görüş ayrılığı. Ancak Geçer’in Starlink Türkiye Genel Müdürü görevine devam ediyor olması da önemli bir ayrıntı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...