Tgrt Haber

Tesla'dan ilginç karar: Cybertruck satana 50 bin dolar ceza

13 Kasım 2023 14:09 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 15:13
Tesla'dan ilginç karar: Cybertruck satana 50 bin dolar ceza

Tesla, ilk elektrikli pick-up modeli Cybertruck için ilginç bir karar aldı. Müşteriler aracı teslim aldıktan sonraki ilk 1 yıl içinde Tesla'nın yazılı onayı olmadan satamayacak.

Tesla​, merakla beklenen Cybertruck​ modelinin ilk teslimatlarına hazırlanırken, satış​ sözleşmesine yeni bir kural ekledi. 30 Kasım'a yetişmesi planlanan ilk Cybertruck'ların sahipleri, araçlarını satmak istediklerinde ilk yıl içinde Tesla'dan izin​ almak zorunda kalacaklar.

CYBERTRUCK'U İZİNSİZ SATANA CEZA

Engadget'in aktardığı bilgiye göre, alıcılar araçlarını ilk yıl içinde izin olmadan satmaya kalkarsa, şirket devir işlemini engellemek için mahkemeye başvuracak. Ayrıca, bu kurala uymayanlardan 50 bin dolar veya satış bedeli (hangisi daha yüksekse) kadar tazminat talep edilecek.

Tesla, bazı durumlar için istisnalar yapabileceğini belirtiyor. İlk yıl içinde aracını satmak isteyenler, yazılı izin almak için başvuruda bulunduktan sonra şirket aracı düşük bir fiyatla geri alacak, ancak bu durumda sürülen her mil (1,6 kilometre) başına 0.25 dolar, aşınma ve yıpranma bedeli ile gerekli onarımların maliyeti düşülecek.

Bunu kabul etmeyen müşteri, yalnızca Tesla onay verirse başka bir kişiye Cybertruck'u satabilecek.

Cybertruck sahiplerine, araçlarını satmak istemeleri durumunda dikkatlice güncellenen satış sözleşmesini incelemeleri ve Tesla'dan izin almadan yapacakları satışların yasal sonuçlarını değerlendirmeleri uyarısında bulunuluyor.

KURALA UYMAYANA 'TESLA' YASAĞI

Gelen bilgilere göre, şirketten onay almaksızın Cybertruck'unu ilk 1 yıl içinde sattığı tespit edilen müşterilerin, gelecekte Tesla'dan yeni bir araç almaktan men edileceği de satış sözleşmesinde belirtiliyor.

Bu kısıtlama kararının, "Tesla'nın Cybertruck modelini ilk aşamada sınırlı sayıda müşteriye sunacağı ve 2024'e kadar geniş ölçekte üretime geçmeyeceği dikkate alındığında, aracın az bulunabilir oluşundan yararlanarak kâr elde edilmesini engellemek istemesi" nedeniyle alındığı değerlendiriliyor.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...