Tgrt Haber

Tesla'dan otomobil sahiplerine katı kural: Dakika başına para alınacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tesla
23 Kasım 2023 13:22 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 13:30
Tesla'dan otomobil sahiplerine katı kural: Dakika başına para alınacak

Elon Musk'ın otomobil markası Tesla, şarj istasyonlarında oluşan yoğunluğu önlemek için yeni bir değişikliğe gitti. Kullanıcılardan dakika başına para talep edielecek, işte detaylar.

Lüks otomobil markası Tesla​'nın, hem uygun fiyatlı hem de premium modelleri dünyanın pek çok yerinde satılıyor. Her geçen gün binlerce Tesla yollara çıkarken, şarj​ istasyonları ise bu otomobillerden geçilmiyor.

Tesla, daha önce otomobillerin şarj edilmesine ilişkin pek çok önlem aldı. Örneğin bir araç belirli bir şarj seviyesine ulaştığında hızı yavaşlatılarak kullanıcının istasyonu meşgul etmemesinin önüne geçiyordu.

TESLA, SUPERCHARGE YOĞUNLUĞUNU ÖNLEMEK İÇİN PARA TALEP EDECEK

Ancak kurallar bu kez daha da katılaştı. Artık Tesla Supercharge'larda kuyruk oluşmaması adına şoförlerden para talep edilecek.

Tesla'nın resmi internet sitesinde destek sayfasında da görüldüğü üzere marka artık elektrikli otomobillerin şarj seviyesi %90'a ulaştığında, sonraki her dakika için 1 dolar şarj doldurma ücreti talep edecek. Bu sayede sürücülerin araçlarını yeteri kadar şarj edip, kuyruk oluşturmasının da önüne geçilmiş olacak.

TESLA'NIN YENİ FABRİKASI BELLİ OLDU

Yukarıdaki gelişmeye ek olarak Elon Musk​, Tesla'nın üretimi için yeni fabrikayı da belirledi. Sözcü'nün aktardığına göre Elon Musk, Tesla ile ilgili planlarında 

pusulasını Hindistan’a çevirdi. Daha önce Erdoğan, elektrikli araç üreticisinin yeni fabrikası için Türkiye’yi seçmesini beklediğini belirtmişti. Ancak Musk’ın, henüz anlaşma imzalanmamış olsa da, yedinci fabrika için Hindistan’ı seçtiği konuşuluyor.

Tesla’nın üretim tesisi için başlangıçta yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor. Tesla, 2024 yılında Hindistan​ pazarına önce ithal otomobillerle, ardından da Hindistan yapımı Tesla’ları satarak girmeyi planlıyor.

Kaynak: Tesla

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...