Tgrt Haber

Tesla'dan U dönüşü: Cybertruck kararından vazgeçti

15 Kasım 2023 21:03 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 00:20
Tesla'dan U dönüşü: Cybertruck kararından vazgeçti

Tesla 30 Kasım'da düzenleyeceği özel Cybertruck teslimat etkinliği öncesinde, müşterilere getirdiği satış yasağıyla tepki çekmişti. Ancak çok geçmeden geri adım attı.

Tesla, elektrikli pick-up modeli Cybertruck'u teslim alan müşterilerinin aracı ilk 1 yıl içinde satmalarını yasaklayan kararından vazgeçti.

Hafta sonu Tesla'nın Cybertruck'u sipariş veren müşterilere, aracı teslim aldıktan sonraki bir yıl içinde satmalarını yasakladığı satış sözleşmesi sosyal medyada tepkilerin odağındaydı.

Söz konusu sözleşmede, Cybertruck'un Tesla'nın izni olmadan satılması durumunda şirketin aracın sahibine 50 bin dolarlık tazminat davası açacağını veya arabanın devrini engellemek için mahkemeden ihtiyati tedbir talebinde bulunacağını belirten bir madde bulunuyordu.

Electrek sitesinin haberine göre, Tesla internet sitesinden ulaşılabilen sözleşmenin içindeki tepki çeken o maddeyi çıkardı. Şirket yaşanan bu gelişmeyle ilgili resmi bir açıklama yapmadı ancak maddeyi kaldırması, geri adım attığının göstergesi olarak kabul ediliyor.

SÖZLEŞME TESLA'DAN MEN EDİLME CEZASI ÖNGÖRÜYORDU

Engadget'in haberine göre Tesla, onayı olmadan Cybertruck aracını sattığını tespit ettiği müşterilerini, gelecekte şirketten yeni bir araç almaktan menedecekti.

Öte yandan kısıtlama kararının "Tesla'nın Cybertruck'u ilk aşamada sınırlı sayıda müşteriye sunacağı ve 2024'e kadar geniş ölçekte üretime geçmeyeceği dikkate alındığında, aracın az bulunabilir oluşundan yararlanarak kâr elde edilmesini engellemek istemesi" nedeniyle alındığı düşünülüyor.

CYBERTRUCK TESLİMATI BAŞLIYOR

Tesla, Cybertruck teslimatlarına 30 Kasım'da başlıyor. Şirketin Yatırımcı İlişkileri Başkanı Martin Viecha, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklama ile bu tarihte bir teslimat etkinliği düzenleyeceklerini açıkladı. Tören Tesla'nın Amerika'daki Gigafactory Texas fabrikasında düzenlenecek.

https://twitter.com/MartinViecha/status/1718013110639051107

Kaynak: Electrek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...