Tgrt Haber

Tesla'nın Türkiye'deki yeni durağı belli oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: tgrthaber.com.tr
11 Mart 2024 15:24 - Güncelleme : 11 Mart 2024 15:24
Tesla'nın Türkiye'deki yeni durağı belli oldu

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye'de Ankara ve İstanbul olmak üzere iki ilde fiziksel mağazası mevcut. Bunlara bir yenisini daha eklemek isteyen şirketin yeni durağı belli oldu.

Türkiye​'deki elektrikli otomobil pazarının büyük oyuncularından Tesla​, şimdiye kadar İstanbul ve Ankara'da açtığı fiziksel mağazalarıyla müşterilerine hizmet veriyordu.

Operasyonlarına hız kesmeden devam eden Tesla Türkiye'nin yeni durağı belli oldu. Webtekno'nun haberine göre şirket, resmi internet sitesinde İzmir​ için birkaç iş ilanı açtı. Bu iş ilanları, markanın İzmir'de de satış mağazası ve servis noktası açacağını gözler önüne seriyor.

Tesla'nın popüler iş bulma platformu LinkedIn'de de paylaştığı ilanlardan bazıları şöyleydi:

- Satış Danışmanı
- Otomotiv Teknisyeni
- Store Manager
- Service Manager

Tesla'nın Türkiye'deki yeni durağı belli oldu - 1. Resim

ANKARA VE İSTANBUL'DA DA İLAN VERMİŞTİ

Tesla, Türkiye pazarına resmi olarak giriş yaptığı Nisan 2023 tarihinden önce de hem internet sitesinden hem de LinkedIn üzerinden ilan açmıştı. Hatta ülkemize giriş yaptıktan sonra bu ilanları açık tuttu ve şu anda aktif olarak işe alım yapmaya devam ediyor.

İlanlara bakıldığında, örneğin otomotiv teknisyeni pozisyonuna başvuracak olan kişilerin sahip olması gereken yetenekler arasında araç bakımı, yağ değişimi, askıya alma, otomotiv onarımı gibi kriterler bulunuyor.

'REKABETÇİ MAAŞ' VAADİ

Başvuracak adaylara en az iki yıl önce alınmış, geçmişi temiz olan B sınıfı ehliyete sahip olma şartı koşan Tesla, iyi seviyede İngilizce konuşma ve yazmayı da mecburi kılıyor.

Firma aynı zamanda çalışanlarına ileri seviyede teknoloji, yazılım ve takımlarla çalışma fırsatı ile Tesla hisselerini de içeren rekabetçi maaş ve fayda paketi gibi imkanlar vaat ediyor.

MODEL Y'YE ZAM YAPMIŞTI

Bu arada Tesla, şubat ayında sadece 75 adet satabildiği Model Y aracına geçtiğimiz günlerde zam yaptı. Zam sonrası Tesla Model Y fiyat listesi şöyle oldu:

Tesla Model Y RWD (430 km menzil) - Fiyat: 2 milyon 728 bin 934 TL
Tesla Model Y AWD Long Range (533 km menzil) - Fiyat: 3 milyon 204 bin 307 TL
Tesla Model Y AWD Performance (514 km menzil) - Fiyat: 3 milyon 334 bin 733 TL

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...