Tgrt Haber

The Last of Us Online için kötü haber geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Naughty Dog
15 Aralık 2023 10:49 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 10:51
The Last of Us Online için kötü haber geldi

Popüler hayatta kalma ve aksiyon-macera oyunu The Last of Us, hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak bir haberle gündemde. Bir süredir geliştirme aşamasında olduğu bilinen 'The Last of Us Online' iptal edildi.

PlayStation​'un en sevilen oyunlarından The Last of Us​ için uzun zamandır beklenen online modundan kötü haber geldi. Oyun stüdyosu Naughty Dog, The Last of Us Online projesinin geliştirilmesini durdurma kararı aldığını duyurdu.

THE LAST OF US ONLINE GELMEYECEK

Stüdyo, online ekibinin net bir vizyonu olduğunu ve oyun mekaniğini başarıyla geliştirdiğini, ancak tam üretime geçildiğinde projenin yönetilemeyecek kadar büyük olduğunu fark ettiklerini belirtti. Bu sebeple de orijinal The Last of Us başlıkları gibi tek oyunculu hikaye odaklı oyunlara odaklanacağını açıkladı.

Stüdyo, 2022'de proje için ilk kez konsept sanatını paylaşmış ve mayıs ayındaki PlayStation Showcase'ten sonra detaylarını paylaşma konusunda daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını açıklamıştı. Bloomberg'ın raporlarına göre, stüdyo zaten projede çalışan geliştiricileri başka projelere yeniden yönlendirmiş ve proje üzerindeki çalışmaların sürdürülebilirliğini yeniden değerlendirmeye almıştı.

"TEK OYUNCULU OYUNLARIMIZI ETKİLEYECEKTİ"

Naughty Dog, geliştirme sürecini sonlandırma kararını "inanılmaz zor bir karar" olarak nitelerken, stüdyonun gelecekteki planlarında "birkaç hırslı, tamamen yeni tek oyunculu oyun" olduğunu ve bu projelerin detaylarını paylaşmak için hazır olduklarında duyuracaklarını belirtti.

Şirketin açıklamasına göre, The Last of Us Online'ı yayınlamak ve desteklemek için önümüzdeki yıllarda tüm stüdyo kaynaklarını lansman sonrasında içeriği desteklemeye ayırmaları gerekecekti, bu da gelecekteki tek oyunculu oyunların gelişimini ciddi şekilde etkileyecekti.

Bu sebeple de, önümüzde "yalnızca canlı hizmet veren bir oyun stüdyosu haline gelmek" veya "tek oyunculu hikaye oyunlarına odaklanmaya devam etmek" gibi iki seçenek olduğunu belirten şirket, ikincisini tercih ettiğini üzülerek duyurdu.

Kaynak: Naughty Dog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...