Tgrt Haber

Threads, Avrupa Birliği'ne kapıları kapattı: VPN kullanarak bile girilemiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
15 Temmuz 2023 16:39 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 16:40
Threads, Avrupa Birliği'ne kapıları kapattı: VPN kullanarak bile girilemiyor

Threads uygulaması Avrupa Birliği'nde kullanıma sunulmadığı için, Avrupalı kullanıcılar VPN yardımıyla platforma giriyordu. Fakat Meta bu yöntemi de engelledi.

Meta​'nın Instagram​ temelli sosyal medya platformu Threads, kısa bir süre içinde 100 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı. Fakat uygulama, gizlilik politikasındaki maddeleri Avrupa Birliği'nin veri gizliliği​ kurallarına uymadığı için, AB​ ülkelerinde kullanıma sunulmadı.

Avrupalı kullanıcılar da, bu durumu VPN kullanarak çözmeye çalıştılar. Birkaç gün öncesine kadar, kullanıcılar akıllı telefonlarına indirdiği VPN uygulamalarıyla kendisini ABD'de gibi gösterip Threads uygulamasını indirebiliyorlardı. Fakat Meta, bu yönteme de yasak getirdi.

META'DAN THREADS'E VPN ENGELİ

AB'de yaşayan birçok kullanıcı, Threads uygulamasına VPN açıkken dahi giremediklerini paylaştı. Meta, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kullanıcıların yeni sosyal medya platformuna erişmesini önlemek için ek kararlar aldığını duyurdu:

"Threads şu anda Avrupa'daki çoğu ülkede mevcut değil ve şu anda orada bulunan insanların uygulamaya erişmesini önlemek için ek adımlar attık. Avrupa, Meta için inanılmaz derecede önemli bir pazar olmaya devam ediyor ve gelecekte Threads'i burada kullanıma sunmayı umuyoruz."

https://twitter.com/MattNavarra/status/1679796096225234944

THREADS NEDEN AB'DE YOK?

Threads uygulaması, kullanıcılarını çok kapsamlı bir şekilde izliyor. Uygulamanın App Store sayfasında, kullanıcılardan sağlık ve finansal verileri, tam konumu, tarama geçmişi, kişiler ve arama geçmişi gibi hassas verileri topladığı belirtiliyor.

Avrupa Birliği'nin veri koruma yasası ise, geçerli bir yasal dayanağı olmadığı sürece Meta'nın bu tür kişisel verileri reklam amaçlı toplamasını ve işlemesini yasaklıyor. Bu doğrultuda, İrlanda Veri Koruma Komisyonu geçtiğimiz günlerdeki açıklamasında, Threads'in mevcut haliyle AB'de kullanıma sunulmasının mümkün olmadığını açıklamıştı.

Öte yandan Threads, Avrupa ülkelerinde resmi olarak kullanıma sunulmamasına rağmen sadece 5 gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaşarak büyük bir başarı yakaladı. Fakat analiz firması Sensor Tower, uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısının bu hafta yüzde 20 düştüğünü ve platformda geçirilen zamanın da azaldığını bildirdi.

Kaynak: TechCrunch

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...