Tgrt Haber

Threads Avrupa'ya ayak bastı: Türkiye'de olmayan bir özelliği var

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
14 Aralık 2023 17:33 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 17:36
Threads Avrupa'ya ayak bastı: Türkiye'de olmayan bir özelliği var

Meta, sosyal medya uygulaması Threads'i temmuz ayında piyasaya sürdü, fakat yasal düzenlemeler nedeniyle Avrupa Birliği'nde (AB) kullanıma sunmakta gecikmişti. Platform bugün itibarıyla Avrupa'ya ayak bastı.

Meta​, Threads​ uygulamasını Avrupa Birliği (AB)​ ülkelerinde kullanıma sundu. Uygulama, temmuz ayında Türkiye​, ABD ve İngiltere'nin de arasında bulunduğu birçok ülkede yayınlanmıştı. Şirket Avrupalı kullanıcılara ise sunamamıştı.

Bunun nedeni olarak, Threads'in kullanıcıların verilerini toplaması gösteriliyor. Bu sebeple de, İrlanda Veri Koruma Komisyonu aylar önce yaptığı bir açıklamada, Threads'in mevcut haliyle Avrupa'da kullanıma sunulmasının mümkün olmadığını söylemişti.

Meta, Threads'i AB'nin veri koruma yasalarıyla uyumlu hale getirecek şeklide gerekli düzenlemeleri yapmış olacak ki, platformu artık Birlik ülkelerinde yayınlayabildi. Gelişmeyi Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg​, "Herkese merhaba" diyerek duyurdu.

AVRUPALILAR THREADS'İ VPN İLE BİLE KULLANAMIYORDU

Threads piyasaya sürüldükten sonra uygulamaya erişemeyen Avrupalı kullanıcılar, VPN (Sanal Özel Ağ) programıyla IP adreslerini değiştirip kendilerini farklı bir ülkede göstererek platformu bir süre kullanabildiler. Ancak Meta, çok geçmeden bu ve benzeri yöntemleri blie engellemişti.

AVRUPA SÜRÜMÜNDE BİR AYRICALIK VAR

Meta, Threads'in Avrupa sürümüne diğer ülkelerdeki sürümünde sunmadığı bir özellik ekledi. Avrupalı kullanıcılar isterse uygulamayı, kayıt olmadan ve Instagram hesaplarıyla giriş yapmadan da kullanabilecek. Türkiye'de ise Threads'e Instagram ile giriş yapmak zorunlu.

Bu arada Meta geçtiğimiz günlerde Threads profilini Instagram hesabından bağımsız olarak silme özelliğini de devreye aldı.

Threads Avrupa'ya ayak bastı: Türkiye'de olmayan bir özelliği var

THREADS, 450 MİLYON KULLANICIYA KAPILARINI AÇTI

Hatırlanacağı üzere Threads piyasaya sürüldükten sonra adeta jet hızıyla büyüdü, birkaç gün içinde kullanıcı sayısı pik yaptı. Mark Zuckerberg'e göre platformun şu anda aylık 100 milyona yakın kullanıcısı mevcut. Zuckerberg ayrıca Threads'in iki yıl içinde 1 milyar kullanıcıya ulaşacağını iddia ediyor.

Euronews'e göre 1 Ocak 2023 itibarıyla Avrupa Birliği'nin yaklaşık 450 milyon nüfusu bulunuyor. Dolayısıyla şirket, Zuckerberg'in bu hedefini gerçekleştirmesinin önünde büyük bir fırsat olarak değerlendirilen yarım milyar kullanıcıya kapılarını açmış oldu.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...