Tgrt Haber

Threads beklenen özelliği getirdi: Web sürümü Türkiye'de yayınlandı

25 Ağustos 2023 11:50 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 11:53
Threads beklenen özelliği getirdi: Web sürümü Türkiye'de yayınlandı

Threads'in merakla beklenen web sürümü yayınlandı. Böylece mobil uygulama zorunluluğu ortadan kalktı. Artık bilgisayardan içerik paylaşımı yapılabilecek.

Threads​'in merakla beklenen web sürümü Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde kullanılabilir hale geldi. Artık platformu kullanabilmek için mobil uygulama gerekmeyecek. Doğrudan bilgisayar üzerinden gönderi paylaşılabilecek, beğenilebilecek ve diğer kişilerle etkileşim kurulabilecek. 

Meta​ CEO'su Mark Zuckerberg​ geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Threads'in web sürümünün eli kulağında olduğunu söylemişti. Instagram​ Başkanı Adam Mosseri​ de, uygulamayı bilgisayar üzerinden kullanılabilir hale getirmeyi birincil öncelikleri arasında tuttuklarını vurgulamıştı.

Bu açıklamaların ardından Threads'in web sürümü 23 Ağustos'ta sınırlı sayıda kullanıcıya açılmıştı. Mosseri bugünkü paylaşımında, threads.net adresi üzerinden ulaşılabilen web uygulamasının herkese açıldığı bilgisini aktardı.

Bu noktada bazı kullanıcılar, Meta'nın diğer platformlarının web site adresleri ".com" uzantısına sahipken, Threads'in ise ".net" uzantısıyla çıkmasının sebebini merak edebiliyor. Bu durumun sebebi, threads.com sitesinin aynı isimli bir başka şirket tarafından daha önce tescil edilmiş olmasından kaynaklı.

Hatta sosyal medya platformu olan Threads ile Slack benzeri bir iş odaklı mesajlaşma uygulaması olan Threads, kullanıcılar arasında da karışıklığa yol açmıştı. Birçok kişi sosyal medya uygulamasını indireyim derken, yanlışlıkla mesajlaşma platformu olan Threads'i yüklemişti.

Threads beklenen özelliği getirdi: Web sürümü Türkiye'de yayınlandı

BAZI ÖZELLİKLERİ EKSİK

Threads kullanıcıları sitede oturum açtıklarında, platformun mobil uygulamasına benzeyen bir arayüzle karşılaşacak. 'Ana sayfa', 'Arama', 'Gönderi paylaşma' ve 'Profil' gibi gezinme çubuğu öğeleri sitenin üst kısmında konumlandırılırken, sol alttaki düğmeyle de ana sayfa akışı "Sizin için" ve "Takip edilenler" arasında değiştirilebiliyor.

Bazı özellikler ise eksik. Örneğin Threads profilinizi web arayüzünden düzenleyemiyorsunuz ya da bir gönderiyi Instagram DM'lerinde paylaşamıyorsunuz. Ancak bu eksikliklerin de önümüzdeki günlerde giderileceği tahmin ediliyor.

Meta, Threads mobil uygulamasındaki sorunları da kısa süre içinde düzeltmişti. Ayrıca kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda, platforma kronolojik ana sayfa akışı gibi Instagram'da bulunan birçok özelliği de ekledi. Ancak hala önemli eksiklikleri mevcut, örneğin Instagram'dan bağımsız olarak profilinizi kapatamıyorsunuz.

Bu ve benzeri tüm sorunların da yakında çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...