Tgrt Haber

Threads, çok beklenen özelliği geç de olsa getirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
08 Aralık 2023 10:47 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 10:47
Threads, çok beklenen özelliği geç de olsa getirdi

Meta, X'e rakip olarak çıkardığı Threads platformuna bir özellik daha ekledi. Artık tıpkı X'te olduğu gibi Threads'de de paylaşımlara etiket eklenebilecek.

Instagram​ başkanı Adam Mosseri​ perşembe günü yaptığı açıklamada, temelde hashtag'lerden biraz farklı olan "etiketler" özelliğinin artık Threads​'de küresel olarak kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Etiketler, Instagram ve X (eski adıyla Twitter) gibi platformlarda hashtag'lerden biraz farklı çalışıyor. Bir Konu gönderisi oluştururken, # sembolüne dokunup ardından konunuzu yazarak bir etiket​ başlatabiliyorsunuz. Ancak Mosseri'ye göre, yalnızca tek bir kelimeyle sınırlı olmak yerine, tüm ifadeyi (boşluklarla!) yazabilir ve özel karakterler ekleyebilirsiniz. Ve gönderi başına yalnızca bir etiket oluşturabilirsiniz.

Bununla birlikte etiketlerin amacı hashtag ile aynı. Mosseri, "Threads'te paylaşımda bulunursanız, [etiketler] konuştuğunuz konularla ilgilenen kişilerle bağlantı kurmanıza yardımcı olmanın harika bir yoludur. Ve herkes için bu, ilgi alanlarınıza daha derinlemesine dalmanıza yardımcı olacak harika bir yöntemdir." dedi.

Threads, çok beklenen özelliği geç de olsa getirdi

Bir konu hakkındaki konuşmaları bulmanın yararlı bir yolu haline gelebilmeleri için kullanıcıların etiketleri gerçekten benimseyip benimsemediklerini bekleyip görmek gerekecek.

Meta, etiketleri ilk olarak kasım ayında Avustralya'daki kullanıcılarla test etmeye başladı.

INSTAGRAM VE X'TE BİRDEN FAZLA ETİKET EKLENEBİLİYOR

Meta, Threads'de paylaşım başına yalnızca bir etikete izin verirken, Instagram'da bir gönderiye birden fazla hashtag koyulmasına müsaade ediyor. Benzer şekilde X'te de çoklu hashtag eklenebiliyor.

The Verge'ye göre Threads'in bu kısıtlaması, platformdaki paylaşımlarda "etiket spamı" yapılmasının önüne geçecek. Bazı kullanıcılar, sırf paylaşımları daha çok etkileşim alsın diye gönderilerini adeta hashtag'e boğuyor, ancak Threads'de bu yapılamayacağından daha iyi bir deneyim sunulacağı değerlendiriliyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...