Tgrt Haber

Threads tarihi rekor kırdı: ChatGPT’den daha kısa sürede popüler oldu, hedef 2 ay!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: new york times
07 Temmuz 2023 15:39 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 15:40
Threads tarihi rekor kırdı: ChatGPT’den daha kısa sürede popüler oldu, hedef 2 ay!

Sosyal medya devi Instagram’a entegreli yeni mikroblog platformu Threads, çıkışından bu yana büyük ilgi gördü. Meta’nın yeni sosyal ağ, ChatGPT’yi bile geçmeyi başardı. Şimdi ise yeni rekor yolda.

Twitter’ın rakibi Threads​, çıkış yaptığı günden itibaren kullanıcıların ilgi odağı oldu.

İlk yedi saatte 10 milyon kullanıcıya ulaşan, 24 saate ise 30 milyonu aşan platform tarihte ilk kez kısa sürede en çok indirilen uygulama olarak kayıtlara geçti.

THREADS, CHATGPT’Yİ DE GEÇTİ

Meta’nın, merkezi olmayan sosyal platformu Threads, New York Times’in haberine göre yayınlandığı ilk gün 30 milyon kullanıcı kaydını aşarak ilk beş gündeki indirme sayısını kolayca kırdı. Bu istatistik ChatGPT’de ise 1 milyon olarak kayıt edildi.

Meta​ CEO'su Zuckerberg​, dün kullanıma sunulduğundan bu yana, Threads hesabı aracılığıyla kullanıcı kayıtlarının sayısını güncelliyor. Dün gece yatmadan önce kayıt sayısının 10 milyonu geçtiğini, bu sabah uyandığında ise kayıt sayısının 30 milyonu geçtiğini sosyal medya​ hesaplarından duyurdu.

100 MİLYONU AŞABİLİR

Hızla popülerleşen Threads için araştırma firması BenzerWeb, bu ivmenin devam etmesi durumunda Threads kullanıcı sayısının iki aydan kısa bir süre içinde kolayca 100 milyonu geçeceğini tahmin ediyor. Bundan önce ChatGPT​, lansmanından iki ay sonra 100 milyon kullanıcıya ulaşan tek web sitesiydi.

Kaynak: New York Times
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: new york times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...