Tgrt Haber

Threads web sürümü kullanıma açıldı... Mobil uygulama zorunluluğu kalkıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
23 Ağustos 2023 12:06 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 12:17
Threads web sürümü kullanıma açıldı... Mobil uygulama zorunluluğu kalkıyor

Meta, Threads web sürümünü sınırlı sayıda kullanıcısı için yayınladı. Artık gönderi paylaşma, beğenme ve yorum yapma gibi işlevler bilgisayar üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Sosyal medya devi Meta​, Threads platformu için önemli bir gelişmeyi duyurdu. Salı günü yapılan açıklamada, Threads'in bilgisayar üzerinden kullanılabilmesine imkan tanıyan yeni bir web uygulamasının başlatılacağı belirtildi.

Bu güncellemeyle birlikte, kullanıcılar artık direkt olarak web tarayıcıları üzerinden Threads'te gönderi paylaşabilecek, diğer kullanıcıların gönderileriyle etkileşimde bulunabilecek ve ana sayfa akışlarını gözden geçirebilecekler.

Meta Sözcüsü Christine Pai, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, yeni web uygulamasının kullanıcılara mobil uygulama deneyimini masaüstü bilgisayarlarında sunacağını söyledi.

Esas olarak Threads daha önce de tarayıcıdan kullanılabiliyordu fakat yalnızca profil ve gönderi görüntüleme gibi kısıtlı imkanlara sahipti. Meta'nın yayınladığı güncelleme, bu web sürümüne daha fazla özellik kazandırdı. Kullanıcılar yeni web uygulamasıyla gönderileri beğenebilecek, paylaşabilecek ve yorum yapabilecekler.

Threads web sürümü kullanıma açıldı... Mobil uygulama zorunluluğu kalkıyor

Mobil uygulamada bulunan navigasyon simgeleri ve ana sayfa akışları arasında geçiş yapma seçenekleri de bu yeni web sürümünde yer alacak. Ancak, profil düzenleme ve Instagram​ DM'lerine gönderi gönderme gibi bazı işlevlerin henüz desteklenmediği belirtiliyor. 

Meta CEO'su Mark Zuckerberg​, Threads web sürümünü birkaç gün içinde bütün kullanıcılarının erişimine açılacağını söyledi.

KULLANICI SAYISI DÜŞMÜŞTÜ

Threads, kısa sürede 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşarak, en hızlı büyüyen sosyal medya platformu olarak kayda geçmişti. Fakat uygulamanın bu yükselişi kısa sürdü. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir analiz raporunda, kullanım oranının Temmuz'dan bu yana yüzde 50'den fazla düştüğü kaydedildi.

Mark Zuckerberg, Threads'in web sürümünü piyasaya sürerek uygulamayı daha ilgi çekici hale getirmeyi amaçladıklarını vurgularken, Instagram Başkanı Adam Mosseri de uygulamayı tarayıcı ile kullanılabilir hale getirmenin, birincil öncelikleri arasında olduğunu söylemişti.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...