Tgrt Haber

TikTok bir eyalette tamamen yasaklanıyor

15 Nisan 2023 14:23 - Güncelleme : 15 Nisan 2023 14:37
TikTok bir eyalette tamamen yasaklanıyor

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından TikTok için ilk tam yasak geliyor. ABD'de birçok kurum ve kuruluşta uygulamanın kullanımı yasak hale getirilirken, bir eyalette ise tamamen engelleneceği açıklandı.

Çinli video platformu TikTok​ için yasakların ardı arkası kesilmiyor. Sadece iki ay içerisinde birçok devlet ve kurumlar tarafından kullanımı yasak hale gelen uygulama, şimdi de bir eyalette tamamen engellenmek üzere.

ABD​'ye bağlı eyaletlerden Montana​, TikTok'u tamamen yasaklamak üzere. Daha önce hükümet cihazlarında uygulamanın kullanımı yasaklanırken, Nisan 2023'te onaylanan yasa tasarısı ile bu kez tüm eyalette kullanımdan kaldırılması bekleniyor.

TİKTOK, MONTANA'DA TAMAMEN YASAKLANMAK ÜZERE

Yasama organı tarafından TikTok'un kullanımına ilişkin yasak onaylanırken, son söz Vali Greg Gianforte'ye kaldı.

Daha önce hükümet cihazlarında TikTok'un bizzat kullanılmasını engelleyen Gianforte, yeni yasa için imzayı atarsa ilk kez bir eyalette tamamen TikTok'un kullanımı engellenmiş olacak.

TİKTOK NEDEN YASAKLANIYOR?

Birçok ülkede devlet çalışanları için de kullaınımı yasaklanan TikTok, kullanıcı verilerini Çin​ hükümetiyle paylaşabileceği veya propaganda ve yanlış bilgi yayabileceği için ulusal güvenlik ve kişisel mahremiyet için bir tehdit oluşturuyor. 

TikTok ise herhangi bir gizlilik ihlali yapmadığını, ABD'nin sansürleme girişiminde bulunduğunu söylerek mahkemede tasarının anayasasına itiraz edeceğinin sözünü verdi.

Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...