Tgrt Haber

TikTok'ta büyük zaafiyet: Yüz binlerce Türk hesabı çalındı ABD basını yazdı

19 Temmuz 2023 12:32 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 12:46
TikTok'ta büyük zaafiyet: Yüz binlerce Türk hesabı çalındı ABD basını yazdı

Nisan ayında Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabının çalındığı ortaya çıktı. ABD basını, bu olayın TikTok'taki en büyük zaafiyet olarak kayda geçtiğini belirtti.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok​'taki büyük açık gün yüzüne çıktı. ABD-Çin rekabeti nedeniyle büyük güvenlik​ tartışmalarının odağında olan TikTok, Türkiye​'de de oldukça popüler hale geldi. Platformun büyük zaafiyeti de Türkiye'de çalınan hesaplarla gün yüzüne çıktı.

ABD merkezli medya kuruluşu Forbes'de yer alan bilgilere göre Nisan 2023'te Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı. Üstelik TikTok'un güvenlikten sorumlu yöneticisi Kim Albarella'ya sistemdeki zaafiyetin geçen yıl iletildiği ama TikTok'un maliyetler nedeniyle adım atmadığını öne sürüldü. TikTok'un gönderdiği tek kullanımlık şifrelerin üçüncü kişiler tarafından görülebildiği belirtildi. 

TikTok'ta büyük zaafiyet: Yüz binlerce Türk hesabı çalındı ABD basını yazdı

BU BOYUTTA ÇALINTI BİR İLK

Forbes'in haberine göre İngiltere merkezli istihbarat şirketi GCHQ, Çinli sosyal medya devini de bilgilendirdi. Saldırıların Türkiye'deki seçimlerden önce gerçekleşmesi bunların bilinçli olarak yapıldığı iddialarına da neden oldu. Nisan 2023'teki saldırının TikTok'taki en büyük güvenlik zaafiyeti olduğu belirtildi. Daha önce platformda bu boyutta bir hesap çalma vakasının yaşanmadığı vurgulandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...