Tgrt Haber

TikTok'ta skandal: Gazetecilerin verilerine erişildi, çalışanlar işten çıkarıldı!

23 Aralık 2022 12:23 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 12:31
TikTok'ta skandal: Gazetecilerin verilerine erişildi, çalışanlar işten çıkarıldı!

Çin merkezli video platform servisi TikTok, çalışanlarının ABD'li gazetecilerin verilerine erişmesi nedeniyle işine son verdi.

Çinli ByteDance​'ın video platform servisi TikTok​, yeni bir skandalla gündemde. Bazı ülkelerin güvenliğini riske attığı için yasaklanan uygulamanın,  ABD​'nin hükümet çalışanlı tarafından kullanılmasına da yasak getirildi.

Ulusal güvenliği riske atmasıyla sık sık gündeme gelen TikTok, bu kez yine ABD ile karşı karşıya geldi.

GAZETECİLERİN VERİLERİNE ERİŞİLDİ

New York Times’ın aktardığına göre; dışarıdan bir hukuk firması tarafından yürütülen soruşturmada, çalışanların muhabirlerin yerini tespit etmeye çalıştıklarını ortaya çıkardı. Çalışanlardan ikisi ABD’de ve ikisi de ByteDance’in bulunduğu Çin’deydi.

Şirketin, çalışan davranışını izlemekten sorumlu ekibi, BuzzFeed News ve Financial Times muhabirlerinin TikTok hesaplarıyla bağlantılı IP adreslerineve diğer verilerine erişildiğini belirledi.

TikTok'ta skandal: Gazetecilerin verilerine erişildi, çalışanlar işten çıkarıldı!

Ayrıca çalışanların gazetecilerle bağlantılı çok sayıda kişinin verilerine eriştikleri söyleniyor. Hatta Forbes, ByteDance’in daha önce BuzzFeed News için çalışan üç muhabirini takip ettiğini iddia ediyor. 

ÇALIŞANLARIN İŞİNE SON VERİLDİ

TikTok'un ana şirketi ByteDance ise veri ihlalinden çalışanları sorumlu tutarken yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Artık ByteDance’ta çalışmayan bu kişilerin suiistimali, kullanıcı verilerine erişim elde etme yetkilerinin korkunç bir şekilde kötüye kullanılmasıdır ve bu uygunsuz davranış kabul edilemez. Veri güvenliğini inanılmaz derecede ciddiye alıyoruz ve erişim protokollerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.”

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...