Tgrt Haber

TikTok'tan 18 yaş altı için sınırlama kararı: Şifreyi ebeveyn girecek

04 Mart 2023 11:05 - Güncelleme : 04 Mart 2023 13:19
TikTok'tan 18 yaş altı için sınırlama kararı: Şifreyi ebeveyn girecek

TikTok reşit olmayan kullanıcılar için yeni bir karar aldı. Buna göre 18 yaş altı olanların şifresini ebeveynleri girecek ve 60 dakika ekran sınırlaması gelecek. 

TikTok​, 18 yaşın altındaki tüm kullanıcılar için günlük 60 dakikalık ekran süresi sınırlaması getireceğini duyurdu. Eğer bir genç 60 dakikalık sınırı aşarsa, video izlemeye devam etmek için bir şifre​ girmesi istenecek. Kullanıcıların TikTok hesabı açmak için en az 13 yaşında olması gerekiyor. Genç Kullanıcılar için TikTok'u deneyimleyen kullanıcıların günlük otomatik sınıra ulaştıktan sonra video izleyemeye devam edebilmesi için ebeveyninin bir şifre girmesi gerekiyor.  

30 DAKİKA İZLEME SÜRESİ 

Ebeveynin ayarlayıp uygulamaya girdiği bu şifre yalnızca 30 dakika daha izleme süresi etkinleştirecek. TikTok'un Güvenlik Başkanı Cormac Keenan yaptığı açıklamada, "Araştırmalar, zamanımızı nasıl harcadığımızın farkında olmanın, verdiğimiz kararlar konusunda daha bilinçli olmamıza da yardımcı olabileceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...