Tgrt Haber

Togg özellikleri neler? Togg kaç dakikada şarj edilebilir? Togg tam dolum ile ne kadar gidebilir?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2023 14:15 - Güncelleme : 21 Mart 2023 14:30
Togg özellikleri neler? Togg kaç dakikada şarj edilebilir? Togg tam dolum ile ne kadar gidebilir?

Türkiye’nin yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg için ön sipariş süreci devam ederken aracın özellikleri de tekrar gündeme geldi. Togg’un kaç dakikada şarj olduğu, tam dolum ile ne kadar yol alabildiği merak konusu oldu. İşte yerli araca ilişkin ayrıntılar…

Türkiye’nin 60 yıllık yerli otomobil​ hasretini dindirmek üzere 2018 yılında yola çıkmış olan yerli firma Togg​, bu süre içerisinde büyük başarılara imza attı. Yurt içi ve yurt dışında Togg tanıtımları ile öne çıkan ve henüz piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen tüketiciler ve diğer sektör temsilcileri tarafından yakın takip altına alınan akıllı cihaz, geçtiğimiz günlerde ön sipariş sürecini de başlattı. 

Mart ayının sonu itibari ile trafikte görüleceği bildirilmiş olan yerli otomobil için ön sipariş süreci hız kesmeden devam ederken aracın özellikleri de yeniden gündeme geldi. Özellikle cihazın şarj özelliklerini merak eden tüketiciler, arama motorlarında konu ile ilgili olarak araştırmalar yapmaya başladı. Peki, Togg kaç dakikada şarj oluyor?Togg tam şarj ile ne kadar yol alabiliyor? İşte Togg’a ilişkin merak edilenler…

TOGG’UN ŞARJ ÖZELLİKLERİ!

Türkiye’nin yerli ve doğuştan elektrikli otomobili olarak satışa sunulan Togg, son günlerin en çok konuşulan konu başlıklarından birisi oldu. Yerli otomobilin şarj dolum süresi, pil kapasitesi gibi özellikleri ise en çok araştırılan konular olarak öne çıktı. Gücünü lityum iyon pillerinden aldığı bilinen Togg’a ilişkin şarj detayları tek tek açıklandı. 

Togg özellikleri neler? Togg kaç dakikada şarj edilebilir? Togg tam dolum ile ne kadar gidebilir?

Tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 ve 500 kilometre menzile sahip olan Togg, kısa ve uzun menzilli versiyonları ile satışa sunuldu. Batarya dolumu 30 dakikada yüzde 80 olarak açıklanmış olan yerli otomobil, donanımında bulunan rejeneratif fren sistemi sayesinde yavaşlama anlarında pilin tekrar şarj olmasını sağlayarak menzilin yüzde 20’ye kadar uzamasına imkan tanıyor.

TOGG SATIŞ FİYATI

T10X ismi ile satışa çıkarılan Togg için fiyat açıklaması da yapıldı. Kısa menzilli olan versiyon için başlangıç fiyatı 953 bin TL, uzun menzilli olan versiyon için başlangıç fiyatı 1 milyon 215 bin TL olarak bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...