Tgrt Haber

TOGG'dan sonra yeni heyecan! Yerli otomobil Amperino'dan meraklandıran görüntüler

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, WebTekno
31 Temmuz 2023 15:34 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 15:39
TOGG'dan sonra yeni heyecan! Yerli otomobil Amperino'dan meraklandıran görüntüler

TOGG'dan sonra yeni bir yerli otomobil çalışması sürüyor. 2025 yılında piyasaya sürülmesi hedeflenen yerli mikro otomobil Amperino'nun görselleri paylaşıldı. Bursalı mobilyacıların tasarladığı yerli otomobil tasarımıyla dikkat çekti.

Yerli otomobil TOGG’un üretimi devam ederken Bursa​'daki birkaç mobilya şirketinin bir araya gelerek tasarladığı yeni bir mikro elektrikli araç üzerinde çalışmalar sürüyor. Citroen Ami'nin rakibi olarak düşünülen araç, bir terslik olmazsa 2025 yılında piyasaya sürülecek. Yeni yerli araç ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Gazeteci Emre Özpeynirci, yaklaşmakta olan Amperino'nun güncel görsellerini paylaştı. Aracın son görselleri, tasarım cephesinde artık sona gelinmiş olabileceğini gözler önüne seriyor. Ön kısımda, geçmişte krom olan far çerçevesinin artık siyah ve plastik olduğunu görülüyor.

Paylaşılan son görsellere göre Amperino'nun arka kısmı dikkat çekti. Amperino'nun iç kısmına yönelik en net görsel de paylaşılmış durumda. Paylaşılan görsele göre aracın ortasına yerleştirilecek direksiyonun arkasında nispeten büyük, tamamen dijital bir gösterge ekranı bulunacak. Bu ekranın boyutu ile ilgili herhangi bir açıklama yok.

AMPERİNO HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLACAK?

Yerli küçük elektrikli araç, 3 koltuklu bir yapıya sahip olacak. Önde sadece sürücü, arkada ise iki yolcu oturacak. Dikkat çekici bir tasarıma sahip olan araç, Türkiye'de ciddi anlamda ilgi görebilir. Zira Amperino, şehir içi kullanıma uygun bir model.

Yerli otomobil TOGG'dan sonra yeni araç üzerinde çalışmalar sürüyor.

Amperino'nun üç koltuklu olmasının önemli bir avantajı var. Tasarımcılar, sürücüyü aracın tam ortasına yerleştirdi. Arkada oturacak olan yolcular ise sol ve sağ köşeye yerleşecekler. Bu sayede Amperino, küçük iç hacmine rağmen diz mesafesi sorunu yaşatmayacak. Arkada oturan bir yolcu, istediği takdirde ayağını pedallara kadar uzatabilecek.

Bursalı mobilyacıların oluşturduğu Amperino tasarımı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI, DESTEKLİYOR

Şehir içi gibi kısa mesafelerde kullanılmak üzere geliştirilen Amperino, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen bir proje. Buna göre Saloni Mobilya, Erhun Metal, Yol Mobilya Orimak Makina ve İyon Mekatronik iş birliğinde üretilecek olan araç, bakanlıktan 66 milyon liralık ucu açık teşvik aldı. Ayrıca, başlangıç olarak verilen bu miktarın 300 milyon TL’ye kadar çıkabileceği ifade ediliyor.

Amperino'nun iç tasarımı dikkat çekti.

Amperino'nun 2024 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenmesi planlanıyor. Ayrıca ilk aracın 2025 yılında yollarda olmasının amaçlandığı, 90 kilometre hıza ve 150 kilometre menzile sahip olacağı da geçmişte yapılan açıklamalar arasında bulunuyor.

Amperino Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven, geçmişte yaptığı açıklamalarda aracın bütün kritik teknolojilerinin kendilerine ait olduğunu belirip, gövde kısmında keten esaslı bir malzeme olan Bio Fiber kullanılacağını aktarmıştı. Böylece aracın, terk edildiğinde kendi kendine çözünerek doğaya karışabileceği söylenmişti.

Kaynak: TGRT Haber, WebTekno

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...